https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch6-icoon.jpg
Apple Watch 6 is prima stap vooruit, SE is aantrekkelijke budget-optie
De opvolger van de Apple Watch Series 5 is uit, en de geruchten vooraf klopten niet, die heet gewoon de Apple Watch Series 6 (en dus niet de Apple Watch Pro). De Apple Watch Series 3 blijft in het programma als budget-optie, de helemaal nieuwe SE zit er precies tussenin.

Om te beginnen met de Series 6, met een vanaf-prijs van 429 euro. Deze heeft nu de mogelijkheid om het zuurstofgehalte in het bloed te meten, natuurlijk met bijbehorende app. Omdat hiervoor de nieuwe ingebouwde sensors nodig zijn zal deze functie niet op oudere modellen verschijnen. Er worden meteen ook drie studies opgestart met universiteiten en bedrijven om te kijken wat het effect van deze extra data is, en hoeveel voordeel we daarvan kunnen hebben. Data die natuurlijk nooit aan een persoonlijk profiel gekoppeld wordt, dat is nu eenmaal nooit Apple’s verdienmodel geweest.

https://www.apple.com/newsroom/images/product/watch/standard/Apple_watch-series-6-Aluminum-blue-case-blood-oxygen-animation_09152020_inline.gif.large_2x.gif
Apple Watch 6 is prima stap vooruit, SE is aantrekkelijke budget-optie


Deze nieuwe modellen komen naast opties voor nieuwe bandjes en wijzerplaten ook in twee nieuwe kleuren: blauw en rood, dat laatste natuurlijk in samenwerking met Project RED. Deze kleuren komen naast zilver, space gray en goud, die allemaal als optie bestonden. Let op dat blauw, want er zijn veel geruchten dat we binnenkort ook een nieuwe iPhone in blauw gaan zien, dus dat zou wel eens dezelfde kleur kunnen zijn.

https://www.apple.com/newsroom/images/product/watch/standard/Apple_delivers-apple-watch-series-6_09152020_big.jpg.large_2x.jpg
Apple Watch 6 is prima stap vooruit, SE is aantrekkelijke budget-optie


Apple Watch SE

Een compleet nieuwe optie is de Apple Watch SE, daarbij heeft Apple de Apple Watch Series 6 als uitgangspunt genomen, maar een aantal extra opties weggelaten. Zo heeft de SE hetzelfde grotere display als Series 6, valdetectie, een kompas en de always-on hoogte­meter, maar bijvoorbeeld niet de Ecg‑app en het always‑on Retina-display. De vanaf-prijs voor de Apple Watch SE is 299 euro.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchSE.jpg
Apple Watch 6 is prima stap vooruit, SE is aantrekkelijke budget-optie


Alle verschillen tussen de Apple Watch Series 6, de SE en de Series 3 opnoemen zou veel te veel ruimte innemen. Gelukkig heeft Apple zelf een prima pagina waar je ze erg goed met elkaar kan vergelijken, en die is hier te vinden.

De belangrijkste drie functies die de SE mist ten opzichte van de Series 3 zijn geen always‑on display, geen ECG sensor en geen sensor voor bloed-saturatie.

Wil je meer informatie over de Apple Watch Series 6, dat kan je vinden in het persbericht daarover, hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het persbericht van de Apple Watch SE. #AppleWatch
geplaatst door: Robert
Maar geen watch met sim voor Nederland, dus sla ik weer een generatie over.
geplaatst door: JPZ
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
bij een nieuwe Apple Watch wordt dus geen voeding meer geleverd.
maar wel een magnetische oplaadkabel (1m).
heeft die kabel een USB-C aansluiting of "gewoon" USB ??
geplaatst door: fred44nl
 MacBook Air (2020) - 13" - i7 - 256 GB SSD -  Catalina
heeft die kabel een USB-C aansluiting of "gewoon" USB ??

Bij de AirPods Pro (mijn meest recente aanschaf) zit ook alleen een kabel, geen adapter. Dat is inderdaad een kabel met een USB-C connector aan de ene kant.
geplaatst door: puk1980
επιτέλους το κατάλαβα
Dat is inderdaad een kabel met een USB-C connector aan de ene kant.

Inhoud verpakking:
....
Lightning-naar-USB‑C-kabel
....

dat is duidelijk, maar bij Watch zie ik dat niet staan.
geplaatst door: fred44nl
 MacBook Air (2020) - 13" - i7 - 256 GB SSD -  Catalina
Grappig (wist ik niet), er is een 'Magnetische oplaadkabel voor Apple Watch (1 m)' en een 'Magnetische oplaadkabel voor Apple Watch USB-C (1 m)'. Meestal is Apple vrij consequent in de benamingen dus dan zou (volgens de tekst bij de Apple Watch) de meegeleverde kabel de gewone USB versie zijn?
geplaatst door: boiing
De kabel is een standaard USB kabel, zie de video hieronder.

geplaatst door: GeorgeM