geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
KPN als eerste provider bellen met een Apple Watch ondersteunen
Een maand geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat eindelijk de mogelijkheid om met alleen een Apple Watch te bellen leek te komen, omdat Apple kennelijk bezig was de website daarvoor aan te passen. Inmiddels is er meer nieuws, en dat is gelukkig positief.

Ten eerste heeft Apple die support-pagina aangepast. Waar eerst de link in de zin “Zorg ervoor dat u een geschikt mobiel abonnement hebt bij een ondersteunende aanbieder.” nog niet werkte, komen we nu op deze pagina uit. Daar kan je lezen dat je “Met de Cellular-modellen van Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE en een actief mobiel abonnement kun je bellen, berichten versturen en nog veel meer” (kennelijk geschreven voordat de Series 7 werd gepresenteerd).


Kortom, het is zover, de mogelijkheid om met een Apple Watch te bellen zonder een iPhone in de buurt, die sinds het uitbrengen van de Cellular-versie van de Apple Watch Series 3 in 2017 al bestaat, komt nu ook eindelijk naar Nederland toe.


KPN de eerste provider

 Zo’n optie heeft  natuurlijk alleen waarde als het ook door een provider ondersteund wordt. Ook nu blijkt KPN de eerste te zijn die toegezegd heeft dit te gaan doen. Dat zal waarschijnlijk gaan gebeuren als de Apple Watch Series 7 echt uitkomt, omdat Apple dat moment zelf aankondigt als ‘later dit najaar’ weten we het exacte moment nog niet.

iCulture heeft contact opgenomen met de andere grote providers, hieronder eerst de reactie van T-Mobile en daarna die van Vodafone.

Citaat
We doen hier op nu geen uitspraken over. Wij voeren de Watch cellular niet want deze is in Nederland nog niet geïntroduceerd.
Citaat
De status van dit onderwerp is onveranderd. Voorlopig zal Vodafone eSIM op de Apple Watch niet aanbieden. Uiteraard volgen wij ontwikkelingen in de markt en kijken daarbij naar de wensen van de klant.

met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde #AppleWatch
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
KPN als eerste provider bellen met een Apple Watch ondersteunen
16 september 2021 - 19:57    reactie #1
geplaatst door: frogname
Dat werd tijd en ben er blij mee. Ga dus overstappen van T-mobile naar KPN
KPN als eerste provider bellen met een Apple Watch ondersteunen
16 september 2021 - 21:18    reactie #2
geplaatst door: KvB
Inmiddels zijn alle cellular Apple Watches weer van de Nederlandse Apple-website verdwenen, inclusief informatie wat je met zo’n Watch kunt. Wat dit betekent weet ik ook niet. Hebben ze een fout gemaakt en komen er (nog) geen cellular watches? Of wilde Apple dit nieuws pas melden op het moment dat de Apple Watch 7 echt uit is, maar was een van de sitebeheerders te enthousiast? Wat het ook is, de tijd gaat het hopelijk leren.