geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M2MacBookAir2022-icoon.jpg
“Apple werkt aan 15-inch MacBook Air en 12-inch MacBook” (Upd.)
Met het verschijnen van de nieuwe MacBook Air met M2 chip en de update van de 13-inch MacBook Pro is het aanbod van Apple er niet overzichtelijker op geworden. Naast die twee is er ook nog de MacBook Air met M1 chip en natuurlijk ook nog de 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro.

Als het je nu al duizelt hou je dan maar vast, want als de voorspellingen van Mark Gurman kloppen dan wordt er bij Apple nu ook nog gewerkt aan een MacBook Air met een 15-inch display en een opvolger van de MacBook. De Retina versie van de laatste bracht Apple in april 2015 uit en in juni 2017 kreeg deze voor het laatst een update.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M2MacBookAir2022.jpg
“Apple werkt aan 15-inch MacBook Air en 12-inch MacBook” (Upd.)


De 15-inch MacBook Air zou hetzelfde design krijgen als het 13,6-inch model dat Apple net heeft uitgebracht. Dus niet meer taps toelopend, maar duidelijk geïnspireerd op de 14-inch en 16-inch MacBook Pro en dus ook met een uitsparing aan de bovenkant van het scherm (de ‘notch’).

Deze 15-inch MacBook Air zou begin komend jaar al uitgebracht kunnen worden, de 12-inch MacBook wordt pas eind 2023 of begin 2024 verwacht.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M2MacBookAir2022Lineup.jpg
“Apple werkt aan 15-inch MacBook Air en 12-inch MacBook” (Upd.)Update: display analyst Ross Young heeft via een tweet aan super-followers (en daarom hier niet zichtbaar) laten weten dat hij geen enkel teken heeft gezien van interesse van Apple voor een scherm voor een 12-inch laptop. Hij schrijft:

Citaat
Apple's strategy for notebooks is currently 13" and larger. Companies in the MacBook Pro display supply chain we talked to are not aware of it. #MacBookAir #MacBook #Gerucht
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: MacFrankie
Apple heeft, in tegenstelling tot de concurrentie, een duidelijk product portfolio. Als het om laptops gaat, dan heb je de MacBook Air en de MacBook Pro. Binnen beide categorieën zijn er verschillen mogelijk, bijvoorbeeld schermgrootte.

De concurrentie heeft vaak vele modellen in het (actieve) assortiment. Laten we HP eens als voorbeeld nemen: ProBook (met of zonder omklapscherm), Stream, Elite, EliteBook, ZBook, Spectre, ENVY, OMEN, Pavilion, ChromeBook. Totaal onoverzichtelijk! O ja, binnen de modellen zijn er natuurlijk ook nog de verschillende CPU (zelfs merk) en schermgroottes waaruit gekozen moet worden.

Het verschil tussen een instap MacBook Pro en de MacBook Air is erg klein. Ik vraag me af wat een MacBook (zonder iets erachter) aan het portfolio toe te voegen heeft...
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: GeorgeM
Ik vraag me af wat een MacBook (zonder iets erachter) aan het portfolio toe te voegen heeft...
De Retina MacBook was een poging om nog dunner en lichter te gaan dan de MacBook Air (wel vreemd, want dan klopt de naam van de MacBook Air eigenlijk niet meer). Dus dit keer weer een poging in die richting?
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: puk1980
De Retina MacBook was een poging om nog dunner en lichter te gaan dan de MacBook Air (wel vreemd, want dan klopt de naam van de MacBook Air eigenlijk niet meer).
Men werd een beetje moe van de MacBoolimia trend.
Certified Terminal Guru.