geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Apple: wij zijn de "most effective security organization in the world"
Nu duidelijk wordt dat het de FBI inderdaad gelukt is om in de iPhone 5c van de schutter, die samen met zijn vrouw een aantal mensen doodschoot in San Bernardino, te komen, wordt het tijd voor Apple om duidelijk te maken hoe goed hun devices beveiligd zijn.

De FBI heeft trouwens helemaal geen data kunnen halen van die iPhone 5c, terwijl eigenlijk van te voren al duidelijk was dat de kans dat dit zo zou zijn heel erg groot was..

Apple heeft nu een 'press briefing' gehouden, waarin het bedrijf zelf zegt dat het de meest effectieve veiligheidsorganisatie ter wereld heeft ("most effective security organization in the world"). Daarbij wijzen ze bij Apple naar beveiligingen als Secure Enclave, die in de iPhone zit sinds de iPhone 5s en iPad mini 3. Die Secure Enclave is onder andere waar je vingerafdrukken voor Touch ID worden opgeslagen. Die zouden niet voor hackers bereikbaar moeten zijn, en voor zover bekend is die Secure Enclave ook nog nooit gehackt.

Een andere beveiliging die Apple zelf noemde was de identiteitscontrole met twee factoren voor Apple ID. Waarbij je je trouwens wel kan afvragen wie dat vertaald heeft, want een betere Nederlandse omschrijving zou toch mogelijk moeten zijn, bijvoorbeeld "twee-staps verificatie".

Bij de beveiliging zien ze bij Apple trouwens de overheid niet als de voornaamste bedreiging, in ieder geval nog niet op dit moment. Voorlopig zijn het nog steeds hackers waar Apple zich het drukst over maakt, en hard zijn best doet om die buiten de deur te houden.

Als je meer wilt weten over Apple's beveiligingen, die kan je lezen in deze 'white paper' met als titel "iOS Security, iOS 9.0 or later" (PDF, 602 KB) uit september van het afgelopen jaar.




Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: DirtyMay
" want een betere Nederlandse omschrijving zou ... "

Zo zijn ze nog een paar gedrochten :

Waarom wordt er in Contacten gesproken over
'Verjaardag', terwijl je in feite de geboortedatum invult ?
[ Enkele andere miskleunen schieten me momenteel niet te binnen ]
geplaatst door: GeorgeM
@ DirtyMay: ik val ook altijd erover als dat soort dingen 'verkeerd' staat. Maar die was me nog nooit opgevallen, want als ik daar wat invul gaat het me er eigenlijk altijd om dat ik daarna de verjaardag in de Kalender-app wil zien.

Maar je hebt natuurlijk gelijk, daar zou gewoon "geboortedatum" moeten staan.

In het Engels staat er trouwens "birthday", maar dat is in die taal zowel geboortedatum als verjaardag.
geplaatst door: DirtyMay
@ George :

Naar mijn mening :

Verjaardag = 'Birthday'
Geboortedatum = 'Birthdate' of 'Date of Birth'

Wat dus niet hetzelfde is.
geplaatst door: x7
Contacten is het allerberoerdste programma dat ooit door Apple geproduceerd is. :angry:
geplaatst door: Spooter
Citaat
x7 om 21:44, 19-04-2016
Contacten is het allerberoerdste programma dat ooit door Apple geproduceerd is. :angry:


Ja je kan er als Nederlander niet eens je tussenvoegsels van een achternaam afzonderlijk in kwijt (infix in mooi taalgebruik...)
geplaatst door: anraadts
Even on-topic: het klinkt wel een beetje als "wij van WC Eend", maar ik ben wel erg blij dat Apple op tijd het belang van de veiligheid van onze data inzag en zo hard werkt om die te beschermen.

Ik hoop alleen dat ze niet te arrogant worden (zo komt dit statement bij mij een beetje over), maar gewoon hard blijven doorgaan op het pad dat al veel eerder gekozen werd.
geplaatst door: WaltervandeMeer
Ik ben bang dat wanneer Apple en andere bedrijven zich steeds meer gaan toeleggen op het beschermen van privacy gevoelige data dmv bv encryptie er vanuit de overheden beperkende maatregelen gaan komen.

Je ziet het al aan de uitbreiding van de bevoegdheden van AIVD en MIVD hier in Nederland.

Ook kan ik mij voorstellen dat een regering als in China niet blij zal zijn met deze aanpak van het telefoon en data verkeer en op maatregelen zal studeren.

Ik denk dat Apple in deze kwestie beter low-profile kan zijn. Na de FBI affaire is dat alleen een gepasseerd station vrees ik.
geplaatst door: Flix
Citaat
Spooter om 21:52, 19-04-2016
Ja je kan er (in Contacten) als Nederlander niet eens je tussenvoegsels van een achternaam afzonderlijk in kwijt (infix in mooi taalgebruik...)

Vond het wel een mooi woord, dus ff gezocht, maar... infix: In het Nederlands komen interfixen zoals de tussen-n en tussen-s, voor maar geen infixen. (Wikipedia)

Afijn: het voorvoegsel (ook wel onterechte 'tussenvoegsel' genoemd -Wikipedia), kun je prima in Contacten gebruiken; althans: als je de voornaam ná de achternaam laat tonen.


geplaatst door: macossie
ik gebruik daarvoor het 2e naam veld, bijvoorbeeld.
naam: Oscar
2e naam: van den
achternaam: Brink
:reading: