geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Eerste AI in iOS 18 gebeurt waarschijnlijk volledig op het apparaat
Eind December kon je hier op MacFreak al lezen dat ze bij Apple al grote stappen hebben gezet met het verwerken van de zogenaamde Large Language Models (LLM’s) op mobiele devices. Dat is belangrijk, want als AI altijd eerst contact moet maken met cloudservers, dan is dat natuurlijk niet zo handig.

Daarbij is dit natuurlijk ook beter voor het milieu, want al het verkeer tussen de apparaten en cloudservers geeft natuurlijk ook weer extra energieverbruik.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HeySiriWolkje-hero.jpg
Eerste AI in iOS 18 gebeurt waarschijnlijk volledig op het apparaat


Bloomberg’s Mark Gurman laat nu weten in het vraag-en-antwoord gedeelte van zijn nieuwsbrief dat Apple al zover zou zijn dat het inderdaad allemaal op onze apparaten gaat lukken.

Citaat
As the world awaits Apple's big AI unveiling on June 10, it looks like the initial wave of features will work entirely on device. That means there's no cloud processing component to the company's large language model, the software that powers the new capabilities.
Onze vertaling:

Citaat
In afwachting van de grote onthulling van Apple's AI op 10 juni, lijkt het erop dat de eerste reeks functies volledig op het apparaat zal werken. Dat betekent dat er geen cloudverwerkings-component zit in het grote taalmodel van het bedrijf, de software die de nieuwe mogelijkheden aandrijft.

Als de geruchten tot nu toe kloppen dan zullen er in OS 18 krijgt nieuwe generatieve AI-functies onder andere te vinden zijn in de Spotlight-zoekfunctie van de iPhone, Siri, Safari, Opdrachten, Apple Music, Berichten, Gezondheid, Numbers, Pages, Keynote en meer. Gurman meldde eerder dat generatieve AI Siri in staat zal stellen om complexere vragen te beantwoorden en het mogelijk zal worden om in de Berichten-app zinnen automatisch aan te vullen.#KunstmatigeIntelligentie #iOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: puk1980
Gurman meldde eerder dat generatieve AI Siri in staat zal stellen om complexere vragen te beantwoorden en het mogelijk zal worden om in de Berichten-app zinnen automatisch aan te vullen.
De vraag is echter zeer of Siri dat gaat kunnen door alleen gebruik te maken van lokale informatie op het apparaat zelf.
"The number of people that predict the end of Moore's law doubles every two years."