geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon-2.jpg
Apple zou in 2020 in gesprek zijn geweest over de productie van een auto
Een elektrische auto is een stuk simpeler dan een auto die door fossiele brandstof wordt aangedreven. Klassieke auto’s hebben bijvoorbeeld ongeveer 30.000 onderdelen, terwijl de elektrische variant er ‘maar’ ruwweg 15.000 heeft. Bij elektrische auto’s is de software veel belangrijker.

De verwachting is dan ook dat meerdere grote tech-bedrijven in 2030 elektrische auto’s op de markt zullen hebben. Die tech-bedrijven zijn gewend om te werken met meerdere toeleveranciers, en hebben vaak zelf geen fabrieken. De onderdelen van iPhones komen bijvoorbeeld van veel verschillende toeleveranciers en worden daarna door Foxconn geassembleerd. Dus zonder eigen fabrieken wel een uitstekend eindproduct.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PlayersPartnersEVsector.jpg
Apple zou in 2020 in gesprek zijn geweest over de productie van een auto


In het overzicht hierboven kan je zien dat in de sector van de elektrische voertuigen (Electrical Vehicles, of EV) we inmiddels een aantel relatief vreemde eenden in de bijt tegenkomen. Naast Apple zien bijvoorbeeld Alibaba, Amazon, Didi, Google, Huawei, Sony, Tencent en Xiaomi, terwijl gevestigde merken als Honda, Nissan en Toyota er ook actief zijn.

Dat Apple al een tijd op zoek is naar dit soort partners is geen geheim, er werd in 2015 bijvoorbeeld al met BMW gepraat. Daar kunnen we nu volgens Nikkei Asia ook het Japanse bedrijf voor auto onderdelen Sanden aan toevoegen.

Apple zou daar in 2020 langs zijn geweest om over de fabricage van specifieke auto-onderdelen te praten. Sindsdien is Sanden in zwaar weer gekomen door de Corona-crisis, waardoor de interesse vanuit Cupertino weer een stuk minder zou zijn geworden.

Apple zal, zoals zo vaak, waarschijnlijk niet de eerste zijn die zich in deze markt begeeft. Maar dat ze in Cupertino denken veel hieraan te kunnen bijdragen is overduidelijk, anders was de stekker al veel eerder uit Project Titan getrokken. #AppleCar
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.