geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Apple’s kwartaalcijfers maar liefst 54 procent hoger dan vorig jaar
Ik schrijf het al jaren, iedere keer dat je je eigen record verbetert wordt het moeilijk om dat nog een keer te doen. Toch doet Apple dit al jaren steeds weer, en nu met werkelijk duizelingwekkende cijfers: de kwartaalomzet lag maar liefst 54 procent hoger dan vorig jaar.

Bij deze cijfers valt meteen de enorme groei van de Mac op, daar lag lag de omzet maar liefst 70 procent hoger dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. De reden is simpel: de Macs met M1 processor zijn een schot in de roos, en ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Het grootste probleem daarbij is dat ze moeilijk aan te slepen zijn, want de enorme vraag valt niet alleen samen met de coronacrisis maar ook met een wereldwijd oplopend tekort aan chips.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Kwartaalcijfers1eQ2021PieChart.jpg
Apple’s kwartaalcijfers maar liefst 54 procent hoger dan vorig jaar

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Apple waarschuwde bij de presentatie van deze cijfers dan ook voor lange levertijden voor zowel de nieuwe iMacs als de nieuwe iPad Pro modellen. Dus als je daar de komende tijd iets van bij de MacFreak Shop (of elders) bestelt, doe dat dan op tijd en hou er rekening mee dat het wel even kan duren.

Services

Naast de enorme groei bij de Mac was er ook een indrukwekkende groei bij Services te zien, daar ging het om een toename van 27 procent, waarmee de omzet daar op 16,9 miljard dollar uitkwam. De Services  beslaan inmiddels een lange lijst, in de VS vallen daar onder andere de App Store, Mac App Store, Apple Music, Apple Pay, AppleCare, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+ en Apple Fitness onder.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.UniversalPurchasesAppStore.jpg
Apple’s kwartaalcijfers maar liefst 54 procent hoger dan vorig jaar


In het afgelopen kwartaal kwamen daar 40 miljoen betaalde abonnementen bij. Nu staat dat aantal inmiddels op 660 miljoen, 145 miljoen meer dan een jaar geleden.

iPhone

Door het grote succes van met name de Mac en Services in dat afgelopen kwartaal daalde het aandeel van de iPhone een beetje (van 59 naar 53,5 procent). Maar dat betekent niet dat de verkopen tegenvielen, integendeel. Bij de iPhones was er in dit kwartaal een groei van maar liefst 65 procent, waarschijnlijk ook geholpen door de relatief late lancering van de iPhone 12 modellen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12ProEn12ProMax.jpg
Apple’s kwartaalcijfers maar liefst 54 procent hoger dan vorig jaar


Daarbij vermeldde Apple’s CEO Tim Cook dat de iPhone 12 het best verkochte model was, gevolgd door de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Opvallend was daarbij dat hij de iPhone 12 mini niet noemde. Metingen laten zien dat dit de minst goed verkopende is van alle iPhone 12 modellen. Maar het minst goed verkopend bij Apple zijn vaak cijfers waar de concurrenten de vingers voor af zouden likken.

iPad

Ook voor de iPad was het een uitstekend kwartaal, om dat segment steeg de omzet met 79 procent. Vooral in het Verre Oosten zag Apple een enorme stijging hiervoor, in Japan werden bijvoorbeeld nog nooit zoveel iPads in één kwartaal verkocht.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadMagicKeyboardWitMetApplePencil.jpg
Apple’s kwartaalcijfers maar liefst 54 procent hoger dan vorig jaar


En het allerbelangrijkst voor Apple is het platform, meer dan de helft van de mensen die een iPad kochten deden dat voor het eerst. Dat geldt trouwens ook voor de Mac, ook daar groeide het platform dus nog steeds erg hard.

Wearables

Bij de wearables was er een gezonde groei te zien, de omzet was daar 7,8 miljard dollar (hetzelfde kwartaal een jaar geleden was dat nog 6,3 miljard). Volgens Tim Cook werden er met name veel van de Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE verkocht. Niet zo heel erg verwonderlijk, dat zijn de twee nieuwe modellen die Apple in het afgelopen jaar heeft uitgebracht.
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-Watch-Series4_ECG-HeartRate_09122018.jpg
Apple’s kwartaalcijfers maar liefst 54 procent hoger dan vorig jaar
 #Kwartaalcijfers
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: Cenobyte
De reden is deels de populariteit van de M1 processor. Aan de andere kant helpt de Corona crisis ook voor een groot deel mee. Mensen gaan niet meer uit, niet op vakantie en houden een smak geld over wat nu in andere (meer materiele) zaken wordt gestoken: de woning, een auto, computer, nieuwe smartphone, etc. Hier profiteert Apple ook enorm van met zijn luxe assortiment.
Groetjes,
Mario  -
geplaatst door: Welldone
En als ze mazzel hebben komen die (dus ook nieuwe klanten) de volgende keer weer terug voor nieuwe apparatuur.