geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Apple’s kwartaalcijfers overtreffen weer de verwachting
De Coronacrisis heeft nu een behoorlijk effect op onze economie. Maar tijdens de presentatie van Apple’s cijfers over het afgelopen kwartaal gisteren bleek dat ondanks deze omstandigheden het Apple toch gelukt is om weer een record-kwartaal af te sluiten.

Apple had bij de presentatie van de vorige kwartaalcijfers een omzet tussen de 63 en 67 miljard dollar voorspeld, maar nadat deze crisis toesloeg werd in een open brief aan investeerders door Apple gewaarschuwd dat door deze omstandigheden dat waarschijnlijk niet gehaald zou gaan worden. Op Wall Street werd rekening gehouden met een omzet tussen de 54 en 55 miljard, de 58,3 miljard die Apple in het afgelopen kwartaal wist te realiseren kwam dan ook als een aangename verrassing.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS-CatalinaMusicPhotos.jpg
Apple’s kwartaalcijfers overtreffen weer de verwachting


Ook bij deze kwartaalcijfers is weer te zien dat Apple langzaam maar zeker minder afhankelijk aan het worden is van de iPhone, het zijn de onderdelen Services en Wearables die allebei nieuwe records vestigden, en zorgden voor zulke goede cijfers. Tim Cook zei er onder andere dit over:

Citaat
Despite COVID-19’s unprecedented global impact, we’re proud to report that Apple grew for the quarter, driven by an all-time record in Services and a quarterly record for Wearables.

In this difficult environment, our users are depending on Apple products in renewed ways to stay connected, informed, creative, and productive. We feel motivated and inspired to not only keep meeting these needs in innovative ways, but to continue giving back to support the global response, from the tens of millions of face masks and custom-built face shields we’ve sent to medical professionals around the world, to the millions we’ve donated to organizations like Global Citizen and America’s Food Fund.

Apple verwacht dat in de komende tijd vooral de omzet in iPads en Macs verder zal stijgen, simpelweg omdat waarschijnlijk nog veel mensen van huis uit moeten werken. Tegelijkertijd verwacht Apple’s CFO Luca Maestri dat de verkopen van iPhones en wearables achter zullen blijven.

Citaat
On iPhone and wearables, we expect a year over year revenue performance to worsen in the June quarter relative to the March quarter. On iPad and Mac, we expect the year over year revenue performance to improve in the June quarter.

Historisch is het komende kwartaal altijd het moment geweest dat er minder iPhones en Apple Watches verkocht werden, hoeveel dit door de huidige omstandigheden beïnvloed zal worden is nog niet bekend. De daling van de verkochte iPhones over het afgelopen kwartaal is niet exact bekend, Apple publiceert al een tijd daar geen exacte cijfers meer over, maar als dit onderzoek klopt dan gaat het om een daling van 9 procent, terwijl de hele markt voor smartphones met 17 procent afnam.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS-CatalinaAppleMusic.jpg
Apple’s kwartaalcijfers overtreffen weer de verwachting


Vraag in China

De vraag in China zakte compleet in tijdens de maand februari, toen het land min of meer op slot ging en ook alle Apple Stores werden gesloten. Maar in maart kwam de vraag weer op gang, met een  doorzettende groei in april. De Stores krijgen nu weer bijna evenveel bezoekers als voor de epidemie, maar de omzet is nog niet helemaal op hetzelfde niveau als ervoor.

De belangrijkste punten uit de conference call

 • Omzet voor de iPhone: 28,96 miljard (vorig jaar 31 miljard)
 • Omzet voor de Mac: 5,4 miljard (vorig jaar 5,5 miljard)
 • Omzet voor de iPad: 4,4 miljard (vorig jaar 4,9 miljard)
 • Omzet voor Wearables, Home, and Accessories: 6,3 miljard (vorig jaar 5,1 miljard)
 • Omzet voor de Services: 13,4 miljard (vorig jaar 11,5 miljard)
 • Percentages per regio: America -0,5%, Europa +9,5%, China -7,5%, Japan -5,9%, Asia-Pacific +7,5%
 • Apple News heeft nu 125 miljoen maandelijkse gebruikers
 • Nieuwe records in hoeveelheid data bij zowel FaceTime als de Berichten-app
 • Nieuwe records wat betreft gebruik voor Final Cut Pro en Logic
 • Eerste vijf weken van dit kwartaal waren zelfs hoger dan Apple’s eigen verwachting
 • Mensen vervangen iPhones wat later, het aantal gebruikers groeit nog steeds
 • Helft van aangeschafte iPads en Macs door mensen waarvoor dit nieuw is

Voor de volledigheid, inmiddels heeft Apple de volgende Services: iTunes, de App Store, de Mac App Store, Apple Music, Apple Pay, AppleCare, Apple TV+, Apple News+, Apple Arcade en Apple Card.



 #Kwartaalcijfers
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.