geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M1Max-icoon.jpg
Affinity Photo: M1 Max sneller dan Mac Pro met W6900X
Tijdens de presentatie van de nieuwe 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro werd hoog opgegeven over de nieuwe M1 Pro en M1 Max chips. Maar hoeveel Apple vertelde over de prestaties van deze nieuwe chips, ze hebben geen moment overdreven, integendeel.

Dit blijkt uit een serie tweets van Andy Somerfield van Affinity Photo. Daarin vertelt hij dat er bij Affinity in 2009 gekozen werd om de apps zo te bouwen dat de videokaart ook enorm kon bijdragen aan de snelheid, want videokaarten werden steeds krachtiger. Maar in de jaren daarna bleven de grote sprongen in prestaties uit, totdat Apple de iPad Pro met A9X uitbracht. Vanaf dat moment draaide Affinity Photo sneller op de iPad dan op de Mac.


Aan het eind van de serie tweets kunnen we de benchmarks van Affinity Photo zien van de M1 Max naast die van een Mac Pro met de Radeon Pro W6900X MPX Module, een krachtpatser waarvoor je bij Apple maar liefst 6.900 euro betaalt. En hoe ongelofelijk het ook is, de M1 Max is sneller.


De conclusie van Andy Somerfield onderaan lijkt dan ook terecht, voor iedereen die veel rekenkracht nodig heeft lijken deze nieuwe MacBook Pro modellen een prima keuze. #MacBookPro
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Affinity Photo: M1 Max sneller dan Mac Pro met W6900X
28 oktober 2021 - 20:39    reactie #1
geplaatst door: Jurriaan
En dus het einde van de Mac Pro?
MB Air ‘12| SE1+2 iOS 15 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |
Affinity Photo: M1 Max sneller dan Mac Pro met W6900X
29 oktober 2021 - 08:07    reactie #2
geplaatst door: puk1980
Certified Terminal Guru.
Affinity Photo: M1 Max sneller dan Mac Pro met W6900X
29 oktober 2021 - 20:02    reactie #3
geplaatst door: jaco123
En dus het einde van de Mac Pro?
Eerst maar eens afwachten waar Apple mee komt. Ze hebben nu met de nieuwe chips laten zien wat ze in een Macbook Pro kunnen. Maar ik vermoed dat ze nog wel wat krachtigers in petto hebben voor een apparaat waar batterijduur geen ding hoeft te zijn. Misschien een M2, of een MacPro met 2-4 M1Max-cpu's erin of zo. MacPro is vrijwel altijd leverbaar geweest met 2 CPU's voor omgevingen waar de prijs van een werkstation lang niet zo relevant is als de performance. Bedrijfsleven maakt hele andere afwegingen dan een consument.