geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M2processor-icoon.jpg
Apple’s M1 en M2 geheim: gaming op een Mac is weer een prima optie
Apple maakte in de afgelopen periode geen laptops die gamers nodig hebben. In Cupertino zitten ze niet te wachten op laptops die alleen verbonden met het lichtnet de maximale prestaties kunnen halen, en waarvan ventilatoren die binnen de kortste keren op volle kracht moeten blazen.

Maar met het verschijnen van de eigen M1 en M2 chips is dat compleet veranderd, waarbij de laptops de grootste game changers[/i] zijn. Die leveren ook maximale prestaties als ze niet aan de adapter hangen, als ze ventilatoren hebben zijn die niet te horen, en op een MacBook Pro met een mini-LED XDR display krijg je ook nog eens een beeld voorgeschoteld dat op gaming laptops nauwelijks voorhanden is.


Daarbij zijn het natuurlijk de games die geoptimaliseerd zijn voor Metal 3 die de allerbeste prestaties laten zien, waaarbij bijvoorbeeld MetalFX Upscaling AI gebruikt om grafisch erg intensieve games er prachtig uit te laten zien. Nvidia gebruikt ook een vergelijkbare techniek, daar heet het Deep Learning Super Sampling (DLSS).

In de video hierboven kan je zien hoe ontzettend goed dit allemaal werkt, waarbij je ook nog de optie hebt om games voor iOS of iPadOS te spelen en zelfs Windows games met behulp van Crossover. Bij die laatste wel een slag om de arm: sommige games zijn daarmee prima te spelen, maar dat geldt zeker niet in alle gevallen. Het is dus zaak om eerst te kijken of de game van jouw keuze daarmee goed te spelen is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PresentatieSlideMacBookPro2021.jpg
Apple’s M1 en M2 geheim: gaming op een Mac is weer een prima optie


Wil je meer lezen over dit onderwerp, dat kan in dit artikel van Tony Polanco voor Tom’s Guide of dit artikel van Luke Larsen voor Digital Trends.


Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: puk1980
Geinig: game changers en slag om de ARM:smile:
Certified Terminal Guru.