geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12MagSafe-icoon.jpg
Apple’s nieuwe MagSafe Battery Pack ondersteunt andersom opladen
Een slordige 8 maanden na het uitbrengen van de iPhone 12 modellen met MagSafe heeft Apple voor al die modellen het MagSafe Battery Pack uitgebracht. Een batterij die magnetisch op de achterkant van je iPhone bevestigd kan worden, en kan opgeladen worden terwijl de batterij op zijn plaats blijft.

Dat laatste laat ook meteen zien dat het wel degelijk mogelijk is om via de MagSafe connector niet alleen stroom naar de iPhone te laten vloeien, zoals tot nu toe met alle laders die daar gebruik van maken gebeurt, maar ook andersom. Het zou dus in theorie wel degelijk mogelijk moeten zijn om bijvoorbeeld een Apple Watch of AirPods op die manier op te laden, maar Apple heeft dat tot nu toe nog niet mogelijk gemaakt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12ModellenMagSafeBatteryPack.jpg
Apple’s nieuwe MagSafe Battery Pack ondersteunt andersom opladen

vlnr: de iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

Dit nieuwe MagSafe Battery Pack is op dit moment al bij Apple te koop en kost € 109,00. Meer informatie erover is te vinden op deze nieuwe support-pagina.

Laadsnelheid

De overdracht van het MagSafe Battery Pack naar de iPhone gaat met maximaal 5 Watt, Apple limiteert dat expres om oververhitting tegen te gaan en de batterij zo lang mogelijk zo ‘gezond’ mogelijk te houden. Als je iPhone met de lader die minimaal 20 Watt levert verbonden is kan het MagSafe Battery Pack 15 Watt leveren.

Als je jouw iPhone oplaadt terwijl het MagSafe Battery Pack er op zit dan zal eerst de iPhone tot 80 procent opgeladen worden, daarna is het MagSafe Battery Pack aan de beurt.

Weergave van de lading

Net zoals met andere devices van Apple kan je ook de weergave van de lading van het MagSafe Battery Pack zien via een widget, hieronder zie je twee voorbeelden daarvan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BatteryWidgetMagSafeBatteryPack.jpg
Apple’s nieuwe MagSafe Battery Pack ondersteunt andersom opladen
 #MagSafeBatteryPack #iPhone
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: doctor_apple
Zou iets met pattenten te maken kunnen hebben, volgens mij heeft Samsung deze techniek al tijden (Powershare geheten volgens mij), weet niet of dat daadwerkelijk zo is. Maar het "delen van energie" over en weer, daar hebben ze bij Samsung al een tijdje ervaring mee opgedaan. Zowel naar de telefoon toe, als van de telefoon naar een smartwatch of ander apparaat.

Geen idee hoe dit juridisch in elkaar steekt en of dit de hoofdelijke reden voor Apple is om dit (nog) niet in de iPhone op te nemen als functie.
geplaatst door: GeorgeM
Apple beweegt (zoals altijd) liever langzaam en gecontroleerd. Dat zal niet met patenten te maken hebben, want die heeft Apple altijd al jaren van tevoren.
geplaatst door: Thatcher
xtorm heeft deze al een tijdje in een 5000 Mah uitvoering voor 37 euro ofzo.

Dit ding heeft drie keer minder vermogen en is drie keer duurder. Dus tel uit je winst