geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Apple’s Open Source website is helemaal vernieuwd
Waarschijnlijk weet niet iedereen dat Apple niet alleen gebruik maakt van open source software, maar geeft ook aan de open source gemeenschap terug. De twee bekendste open source projecten van Apple zijn waarschijnlijk WebKit en Swift.

WebKit is ‘de motor’ waar Safari op draait, Swift is de relatief makkelijke programmeertaal die programmeren toegankelijker maakt en waarin steeds meer apps geschreven worden. Deze, en alle andere open source projecten krijgen de aandacht die ze verdienen op de Open Source in Apple website, die te bezoeken is op opensource.apple.com.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OpenSourceAtApple112021.jpg
Apple’s Open Source website is helemaal vernieuwd


Als je de pagina opent dan zie je dat het Swift, Kubernetes en WebKit zijn die meteen in het zonnetje gezet worden. Kubernetes is een open-source systeem voor apps zelf, niet iets waar de meesten van ons ooit direct mee te maken zullen hebben.

Klik je door op de knop View all projects rechtsboven dan krijg je niet alleen alle open source projecten van Apple te zien, maar ook van de community (waar Kubernetes trouwens ook onder valt).

Bij Apple’s open source projecten zien we daar nog twee die je waarschijnlijk bekend voorkomen als je de afgelopen jaren naar de keynotes gekeken hebt: ResearchKit en CareKit, beiden hebben veel te maken met alle initiatieven van Apple op het gebied van onze gezondheid en medische zorg.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OpenSourceAtApple112021-2.jpg
Apple’s Open Source website is helemaal vernieuwd
 #OpenSource #WebKit #Swift
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.