geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS11.jpg
Apple’s worsteling met lokale wetten te zien in de Kaarten-app
In 2014 viel Rusland binnen in Oekraïne en annexeerde de Krim, het schiereiland in de Zwarte Zee. Als antwoord daarop stelden zowel de EU als de VS sancties in, die op dit moment nog steeds van kracht zijn. Maar Rusland is sindsdien juist bezig om de Krim erkend te krijgen als Russisch grondgebied.

Apple’s standpunt in al dit soort zaken is tot nu toe altijd geweest dat ze de wetten van een land zoveel mogelijk respecteren en volgen. Het effect daarvan is dat als je op dit moment in Rusland naar een plaats op de Krim zoekt, Apple’s Kaarten-app niet alleen laat zien dat die op de Krim, maar ook in  Rusland ligt. Doe je dezelfde zoekopdracht uit buiten Rusland, dan is dat niet het geval. Met andere woorden, Apple volgt exact het hetzelfde beleid dat al heel erg lang gevoerd wordt, de lokale wetten worden overal gerespecteerd.


Maar Apple is hier evengoed voor onder vuur komen te liggen, daarom heeft het bedrijf een korte verklaring naar buiten gebracht:

Citaat
We review international law as well as relevant U.S. and other domestic laws before making a determination in labeling Maps and make changes if required by law. We are taking a deeper look at how we handle disputed borders in our services and may make changes in the future as a result.

Op dit moment heeft die ‘deeper look’ nog niet tot enige wijziging geleid, Apple’s Kaarten-app laat binnen Rusland de Krim nog steeds zien als Russisch grondgebied.

Een goede illustratie hoe lastig dit soort politieke situaties kunnen zijn voor bedrijven is dat Apple na het instellen van de sancties in 2015 geregistreerde ontwikkelaars die op de Krim wonen de wacht aanzegde, Apple had op dat moment eigenlijk geen andere keuze. Ook daar zullen ze bij Apple waarschijnlijk niet erg blij mee zijn geweest.met dank aan forumlid ’Nicodemus’, die dit nieuws als eerste meldde


 #Kaarten #Maps
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: McLoe
Ik denk dat ze beter kunnen aanhouden hoe de VN (ICJ-CIJ) erover denkt, dat lijkt me objectiever dan de 'wetten van een land' te volgen. Anders moet Apple de bezette Palestijnse gebieden ook 'erkennen' als Israelisch grondgebied, en in beide gevallen lijkt het me ongewenst dat de agressor op die manier beloond wordt.
geplaatst door: Hajonides
Volgens mij laat Google Maps overigens ook De Krim als deel van Rusland zien, fwiw …
*^(&*^%$$^&%………………
Dsbrg, Gldrlnd