geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMy-icoon.jpg
Apple’s ‘Zoek mijn’ kan ook verkeerd gebruikt worden
Apple’s Zoek mijn netwerk is een prima oplossing voor heel erg veel dingen. Zo kan je er je locatie mee delen, zoekgeraakte of gestolen iPhone of iPad mee vinden, hetzelfde met jouw Mac, je AirPods of je Apple Watch en natuurlijk items met een AirTag lokaliseren.

Maar Zoek mijn (Find My) laat de lokatie niet altijd even precies zien, dus vooral bij diefstal en dergelijke moet je erg voorzichtig zijn met voorbarige conclusies trekken. Want als een lokatie van jouw verloren device ergens wordt aangegeven dan kan er sprake zijn van een benadering, het hoeft dus niet echt op dat exacte adres te bevinden. Het geval van de de 77-jarige Ruby Johnson is daar een uitstekende illustratie van.


Diefstal

Het ging hier om de diefstal van een vrachtwagen die gestolen zou zijn terwijl die geparkeerd was bij het Denver Hyatt hotel. Volgens de eigenaar van de truck zou er zes vuurwapens in hebben gezeten, waaronder een ‘tactical military-style rifle’, twee drones, 4.000 dollar aan cash geld en een iPhone 11.

Gary Staab, detective van het Denver Police Department, kreeg de volgende dag van de eigenaar te horen dat die via Zoek mijn de lokatie van de iPhone gevonden had, twee maal op het adres van Ruby Johnson. Zoals je in de video hierboven kan zien werkte die keurig mee met de politie, maar was niet erg blij met het feit dat dit allemaal gebeurde zonder gedegener bewijs en dat er bij de huiszoeking meerdere dingen in haar huis kapot werden gemaakt.


Ruby Johnson heeft inmiddels een klacht ingediend tegen Gary Staab en de Police Chief van het Denver Police Department, Ron Thomas, heeft een intern onderzoek aangekondigd zodat er trainingen ontwikkeld kunnen worden hoe er omgegaan moet worden met dergelijke meldingen.

De moraal van het verhaal lijkt simpel: Zoek mijn kan erg nuttig zijn, maar gebruik het voorzichtig, vooral als je er andere mensen mee overlast kan bezorgen. #ZoekMijn
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.