geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleARGlasses-icoon.jpg
AR bril in 2022, 10,8-inch iPad, 9-inch iPad Mini in 2020/2021?
Het is een openbaar geheim dat er binnen Apple hard wordt gewerkt aan zowel Virtual Reality (VR) als Augmented Reality (AR). Op het gebied van AR zien we ook steeds meer verschijnen, zoals de LiDAR scanners in de nieuwe iPad Pro, die worden later dit jaar ook in iPhones verwacht.

Maar voor zowel een VR als een AR bril is de tijd voor Apple kennelijk nog niet rijp, het lijkt er op dat er vooral hard wordt gewerkt aan technieken die gebruikt kunnen worden als het eenmaal wel zover is. Ming-Chi Kuo, de analist met uitstekende contacten binnen Apple, verwacht dat een AR bril op zijn vroegst in 2022 door Apple uitgebracht zal worden. Daarbij zullen ook wat hindernissen genomen moeten worden, bij de introductie van Google Glass bleken daar ook negatieve kanten aan te zitten.


iPads met smallere randen?

Voor de iets kortere termijn deed Ming-Chi Kuo ook voorspellingen voor twee iPad modellen, de iPad mini en de ‘gewone’ iPad, in allebei de gevallen zou het scherm groter worden. Bij de iPad mini is het op dit moment 7,9-inch en dat zou naar 9-inch gaan, het scherm van de gewone iPad of iPad Air zou ‘groeien’ van 10,5-inch naar 10,8 inch.

Bij zowel de iPhones als de iPad Pro laat Apple al een tijd zien dat het in staat is om devices te maken die nauwelijks meer randen hebben. Het lijkt voor de hand te liggen dat die ontwikkeling ook langzaamaan bij de goedkoper modellen effect zal hebben, de kans dat deze iPads groter gaan worden lijkt een stuk kleiner, zeker in het geval van de iPad mini.

Hieronder een citaat van Ming-Chi Kuo, waarin beide modellen genoemd worden:

Citaat
We predict that Apple will launch the new 10.8 inch ‌iPad‌ and 8.5–9 inch ‌iPad‌ mini models in 2H20 and 1H21, respectively. GIS will be the main touch panel supplier. The two new ‌iPad‌ models will follow iPhone SE’s product strategy, and selling points will be the affordable price tag and the adoption of fast chips. We believe that GIS will be the primary touch panel supplier for these two new affordable ‌iPad‌ models because the company is the largest medium-size touch supplier, thanks to the cost advantages of Megasite. We think that two new affordable ‌iPad‌ models will significantly contribute to GIS’s revenue because affordable models account for 60–70% of total ‌iPad‌ shipments.

Touch ID of Face ID

Als Apple de randen bij deze modellen inderdaad smaller gaat maken dan is het enige wat mogelijk in gedrang komt Touch ID, en een overstap naar Face ID bij de goedkopere modellen lijkt niet voor de hand te liggen. Er doen al een tijdje geruchten de ronde dat Apple zou werken aan een Touch ID sensor die onder een scherm ligt, mogelijk dat die voor deze modellen bedoeld is. #AugmentedReality #iPad #iPadMini
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.