AR Quick Look in Safari heeft een update gekregen
geplaatst: 14 februari 2020 - 16:22
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AugmentedReality-icoon.jpg
AR Quick Look in Safari heeft een update gekregen
Heb je een iPhone 6s of later en wil je gratis ervaren hoe grappig en handig Augmented Reality (AR) kan zijn, dan is de IKEA Place-app een aanrader. Als die eenmaal je ruimte gescand heeft kan je daarin niet alleen objecten plaatsen, maar er ook omheen lopen en ze dus van alle kanten bekijken.

Maar er zijn veel meer apps die iets vergelijkbaars doen, B&O AR Experience zet artikelen van B&O in jouw ruimte, met Inkhunter kan je kijken welke tattoo jouw het beste staat en met Rembrandt Reality stap je het beroemde schilderij De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp binnen, iets wat ze in het Mauritshuis in Den Haag waarschijnlijk niet zouden zien zitten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.EnhancedAugmentedRealityQuickLook.jpg
AR Quick Look in Safari heeft een update gekregen

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Maar Apple gaat AR naar een nieuw niveau tillen, het wordt mogelijk om via een link iemand meteen iets in AR te laten zien, er is geen aparte app meer nodig. En die links kunnen ook verstuurd worden, bijvoorbeeld via Apple’s eigen Berichten-app. Dat is te herkennen door Apple’s AR-icoontje, hierboven met een rood pijltje ernaast.

Apple is trouwens al even bezig met Augmented Reality Quick Look, dat werd anderhalf jaar geleden op de WWDCal voor iOS 12 aangekondigd. Sindsdien is het ook al in gebruik, Apple maakt het nu voor ontwikkelaars een stuk makkelijker in gebruik. Maar over de AR Quick Look, de USDZ-bestanden en modellen ervoor vindt je op deze pagina, de introductie van AR Quick Look voor ontwikkelaars op de WWDC 2018 is hier te zien. #AR #iPhone

geplaatst door: Robert
antw: AR Quick Look in Safari heeft een update gekregen
reactie #1 geplaatst: 16 februari 2020 - 21:12
Ik neem aan dat de Macfreak shop snel volgt😉 Beter om je nieuwe Mac in ‘reallife’ op je bureau te hebben staat, als voorproefje.
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380