geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ArcSearch-icoon.jpg
Arc Search laat de toekomst van zoeken met AI nu al zien
Als je nieuwsgierig bent naar de toekomst van AI voor het zoeken op het internet, dan kan je met Arc Search daar al een voorproefje van krijgen. Als je hiermee iets zoekt krijg je geen pagina met een boel resultaten waarin je vervolgens zelf weer moet zoeken, maar alles al bij elkaar verzameld.

Op het eerste gezicht lijkt Arc Search op iedere andere browser voor iOS, en als je op het knopje ‘Go’ rechtsonder klikt krijg je dezelfde resultaten van Google te zien als elders.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ArcSearchResults0124-1.jpg
Arc Search laat de toekomst van zoeken met AI nu al zien

klik of tap voor een grotere versie

Maar klik je op het ‘Browse for Me’ knopje net onder het veld waar je jouw zoekopdracht intypt, dan doorzoekt Arc Search het internet voor jou, en bundelt het de resultaten daarvan in één overzicht, zoals je hieronder rechts kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ArcSearchResults0124-2.jpg
Arc Search laat de toekomst van zoeken met AI nu al zien


Dat de knopjes ‘Go’ en ‘Browse for Me’ heten is trouwens handig, Arc Search ondersteunt het Nederlands (nog niet). Alle resultaten zijn dan ook in het Engels, maar wel opvallend goed.

Privacy

Waarschijnlijk zien we hier de toekomst van het zoeken op het internet, maar bij Arc Search lever je daarbij wel stevig in voor je privacy. Want hoewel je zelf jouw zoekmachine binnen de app kan kiezen, waaronder ook DuckDuckGo, is het ‘gratis’ Arc Search app wel erg graag heel erg veel weten van ons.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ArcSearchPrivacy0124.jpg
Arc Search laat de toekomst van zoeken met AI nu al zien


Zelf verwijder ik deze app dus meteen weer van mijn iPhone. Ik wacht nog wel even tot Apple met de beloofde verbeteringen in iOS 18 komt, want ik hoop dat we daarin ook dit soort dingen zullen zien, maar dan wel zonder dat er meteen van alles van mij persoonlijk vastgelegd wordt.Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.