https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Samsung’s kwartaalcijfers laten daling van 60 procent zien
Samsung gaat binnenkort definitief de cijfers over het afgelopen kwartaal bekendmaken. Maar voordat het zover is heeft het bedrijf al voorlopige cijfers naar buiten gebracht, cijfers die lezen als een winstwaarschuwing die doet denken aan de open brief aan investeerders van Tim Cook begin januari.

Want waar Tim Cook duidelijk maakte dat het Apple op dit moment niet overal meezit, met name met de verkoop van iPhones, lijkt Samsung in nog zwaarder weer te zitten. Want het operationele inkomen van Samsung is met maar liefst 60 procent gedaald, wat het bedrijf wijt aan dalende inkomens voor zowel chips als mobiele telefoons. De ironie is dat het eerste ook met Apple te maken heeft.


Want twee van de grootste afnemers van chips van Samsung zijn Amazon en Apple. Dus als er minder smartphones verkocht worden dan heeft Samsung daar niet alleen direct last van, maar indirect ook doordat Apple de orders voor chips voor iPhones dan naar beneden bijstelt.

Beleggers houden trouwens wel vertrouwen in Samsung, de beurskoers laat ondanks dit alles toch een stijgende lijn zien.

https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/ijOtnCWCCRhU/v2/pidjEfPlU1QWZop3vfGKsrX.ke8XuWirGYh1PKgEw44kE/1240x-1.png
Samsung’s kwartaalcijfers laten daling van 60 procent zien
Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert