geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Belkin-Logo-2012.jpg
Belkin’s Thunderbolt 3-dock Standaard maakt ‘de familie’ compleet
Belking had al drie Thunderbolt docks in het programma, maar zag kennelijk nog meer ruimte in de markt, en heeft nu een vierde Thunderbolt dock uitgebracht. Tegelijkertijd zien ze zelf ook dat daarmee het aanbod erg compleet is, dat noemen ze dan ook zelf in hun eigen persbericht hierover.

Om te beginnen met het nieuwe Thunderbolt 3-dock Standaard, dat heeft een ingebouwd (vast) Thunderbolt 3 kabeltje, een DisplayPort 1.4 aansluiting, een HDMI 2.0 aansluiting, 1Gb Ethernet, audio in/uit aansluitingen voor microfoons en speakers, een USB-A 3,2 Gen 2 (10 Gbps) aansluiting en een USB-A 2.0 aansluiting. Daarnaast is er ook nog een USB-C PD aansluiting, dat PD staat voor Power Delivery, en betekent dat je daar bij een MacBook, MacBook Air of MacBook Pro je adapter op kan aansluiten en zo kan opladen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BelkinThunderbolt3DockCore-1.jpg
Belkin’s Thunderbolt 3-dock Standaard maakt ‘de familie’ compleet


Op dit moment is dit nieuwe Thunderbolt 3 dock van Belkin al te vinden op de Nederlandse pagina’s van het bedrijf, maar via die pagina is nog geen prijs te vinden. In dezelfde winkel in de VS is de prijs $ 169,99 exclusief sales tax.

Hieronder de links naar alle vier de Thunderbolt 3 docks die Belkin hiermee in het programma heeft.


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BelkinThunderbolt3DockCore-2.jpg
Belkin’s Thunderbolt 3-dock Standaard maakt ‘de familie’ compleet
 #Thunderbolt #Belkin #Dock
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: Max Gaav
Deze hub is geen Thunderbolt 3 maar 'gewoon' USB C denk ik. Maar is ook krachtig en kost een kwart. NB. Ugreen maakt prima producten.
My Mac is my second brain.
geplaatst door: Kapotlood
@Max, helaas hebben tot nu toe (bijna?) alle Thunderbolt hubs hooguit HDMI op 4K/30Hz, wat voor veel mensen niet voldoende is. Deze Belkin hub lijkt 4K/60Hz te ondersteunen, en dat maakt dat het veel beter is voor dagelijks gebruik. Je systeem op 30Hz gebruiken is voor dagelijks werk nogal vermoeiend voor de ogen en minder prettig in gebruik, omdat je wat stotteringen gaat herkennen in tegenstelling tot wanneer je op 60Hz werkt.

Het verbaast me wel dat deze Belkin hub én HDMI 2.0 (dus 4K/60Hz) biedt, én Displayport 1.4 (ook 4K/60Hz). En dan daarnaast ook nog een 1Gbit ethernet-aansluiting heeft en een aantal extra's zoals USB-A en audio poorten. De prijs is me een beetje te hoog, maar voor wat het biedt is het één van de kleinste hubs die zoveel kwaliteit biedt volgens mij :)
geplaatst door: Max Gaav
https://www.ad.nl/economie/bestellen-bij-aliexpress-hoe-kan-dat-toch-zo-goedkoop~aa8f5118/
Tja... daar kun je een flinke boom over opzetten. En daarin ook vliegen, vlees eten, kinderarbeid etc. betrekken. Feit blijft dat zo ongeveer alles uit China komt.

Uit het artikel: "Waarvoor zou je wel goed terecht kunnen bij de prijsstunter? ,,Voor elektronicacomponenten en -onderdelen ben je veel goedkoper uit bij AliExpress’’, zegt Willem de Moor van technologiewebsite Tweakers."

Deze Belkin hub lijkt 4K/60Hz te ondersteunen, en dat maakt dat het veel beter is voor dagelijks gebruik.
Deze ook. En Ugreen maakt prima producten die overigens ook op Amazon te koop zijn.
My Mac is my second brain.
geplaatst door: Kapotlood
Ik heb hier inderdaad ook wat adapters en plugs van Ugreen gehad. Prima kwaliteit, en niet alleen vanwege de kosten :)

Maar de hub uit je Aliexpress link ondersteunt alleen 4K tot op 30Hz (staat ook in de plaatjes op die pagina). Dat was bij alle hubs tot nu toe het geval. Voor zover ik weet is deze Belkin de eerste unpowered (dus zonder extra stroomtoevoer) die 4K tot 60Hz ondersteunt.
geplaatst door: Max Gaav
(...) de hub uit je Aliexpress link ondersteunt alleen 4K tot op 30Hz (staat ook in de plaatjes op die pagina).
Zie plaatje attached. Eerste plaatje van 'overview'.

Hccc5ef12f0754d3c835189b1ec12a3364.jpg Belkin’s Thunderbolt 3-dock Standaard maakt ‘de familie’ compleet
My Mac is my second brain.
geplaatst door: Kapotlood
Oh verdorie, nu zie ik 't ook… ze verkopen meerdere varianten op dezelfde pagina :D

Dat is dan wel een heel mooi hubje!
geplaatst door: Max Gaav
Oh verdorie, nu zie ik 't ook… ze verkopen meerdere varianten op dezelfde pagina :D

Dat is dan wel een heel mooi hubje!
Ja, maar op Amazon las ik net ook reacties dat noch 30Hz, noch 60Hz zou werken...

Edit: de beschrijving zegt: ***Important Note: The 4K@60Hz only available for laptops with DisplayPort 1.4 and 8K enabled. 60Hz only supports for the 8 devices: Macbook Air 13” 2020, Macbook Pro 15” 2019/2018, Macbook Pro 16” 2019, iPad Pro 12.9” 2020/2018, iPad Pro 11” 2020/2018.

En dit ding lijkt ook geen oplaad-doorgeef-mogelijkheid te hebben.
My Mac is my second brain.
geplaatst door: Kapotlood
Oh? Dat klinkt dan wel weer vreemd... werkt het dan op 24/25Hz en 50Hz of zo? Of werkt de HDMI poort überhaupt niet? Maar dat het bestaat geeft me wel meer hoop dat er ook andere merken met deze hubs gaan komen. Ik heb nu een Sharkoon hubje van een paar tientjes die fantastisch werkt, en heb omdat ik persé 4K/60Hz wilde, een USB-C naar DisplayPort kabel gekocht.

Aan de andere kant… al die hubs komen me al een paar jaar de neus uit. Prachtig spul hoor, en Thunderbolt is natuurlijk geweldig snel (ook al haal ik het maximale er absoluut niet uit). Maar ik mis toch wel een 2-tal normale USB poortjes en een (mini)DP of HDMI poort. Een bord spaghetti is er soms niets bij met al die kabels en hubs  :happy:
geplaatst door: Max Gaav
Maar deze hub is er ook. Kost in Duitsland €42. Maar ook weer geen oplaad/doorgeef-mogelijkheid lijkt het (toch wel).

Spezifische Kompatibilitätsliste: Die 9-in-2-USB-C-Dockingstation ist exklusiv für das MacBook Pro 13 Zoll 2016/2017/2018/2019/2020, MacBook Pro 15 Zoll 2016/2017/2018/2019, MacBook Pro 16 Zoll 2019 und MacBook Air(Retina 13 Zoll) 2018/2019/2020. Plug-and-Play. Es werden keine Treiber benötigt, wodurch mehr Wertschöpfung für die Arbeit geschaffen wird.
My Mac is my second brain.
geplaatst door: Kapotlood
Goh, wat een updates eigenlijk… de laatste keer dat ik keek (ergens vorige zomer geloof ik?) was dit er volgens mij nog niet. Ik vond dat 4K/30Hz zo zinloos met de opkomst van goed betaalbare 4K monitoren, maar deze nieuwe hubs zijn wel een heel stuk bruikbaarder :)