geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2018-icoon.jpg
Brydge Pro+, een toetsenbord èn trackpad voor iPad Pro
De iPad is steeds meer een volwaardig alternatief voor een laptop, onder andere sinds de toevoeging van de Bestanden-app. Maar als je een iPad met een toetsenbord gebruikt dan merk je al snel waarom Apple geen laptops met aanraakscherm maakt, het reiken over een toetsenbord heen is niet echt prettig.

Gelukkig heeft Apple jaren geleden daar al een oplossing voor gevonden: een trackpad. Bij Brydge heeft dat waarschijnlijk gediend als inspiratie voor de Brydge Pro+, een toetsenbord voor 12,9-inch en 11-inch iPad Pro modellen met een trackpad ingebouwd. Standaard heeft iPadOS hier geen ondersteuning voor, maar als je AssistiveTouch aanzet in Instellingen → Toegankelijkheid → Aanraken dan is er al heel erg veel mogelijk, zoals je ook in de video hieronder kan zien.


Op dit moment kan je de Brydge Pro+ voor-bestellen op de Amerikaanse site, op de Europese site van Brydge is de Pro+ nu nog niet te vinden. Brydge heeft trouwens meer plannen op dit gebied, op de Amerikaanse site is ook een ‘los’ trackpad te vinden, en dat is ook alleen voor iPadOS bedoeld.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BrydgeProPlus.jpg
Brydge Pro+, een toetsenbord èn trackpad voor iPad ProJe product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
antw: Brydge Pro+, een toetsenbord èn trackpad voor iPad Pro
3 januari 2020 - 20:00    reactie #1
geplaatst door: Jurriaan
Wat gaaf. Ik ben helemaal van van de iPad als laptop vervanger. Wel spijtig dat alleen het laatste 12” model past. (Dat vind ik een nadeel van de iPad, telkens verandering van de afmeting).
SE2 iOS 15 | Air2 iPadOS 15 | iMac 24” early ‘08 |