https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPod-Nano-2015-icoon.jpg
7e generate iPod nano nu op lijst van oude en verouderde producten
Eigenaars van een iPhone, iPad, iPod of Mac kunnen service en onderdelen van Apple of Apple-serviceproviders verkrijgen vijf jaar nadat het product niet meer wordt verkocht (of langer, als dat door de wet wordt vereist). Na die periode beëindigt Apple de support voor bepaalde oude of verouderde producten.

De Nederlandstalige lijst van deze producten is hier te vinden, maar omdat die niet altijd even goed wordt bijgehouden als de Engelstalige kan je waarschijnlijk beter daar kijken. Daarop is sinds vandaag een nieuw device aan toegevoegd: de 7e generatie iPod nano. De allereerste iPod nano werd in september 2005 geïntroduceerd en bestond uit bijna alleen maar een schermpje, hieronder zien we Steve Wozniak tijdens de introductie in september 2015 van de zevende generatie van diezelfde iPod nano.


De laatste modellen van de iPod nano werden in het midden van 2017 verkocht, waarmee de iPod touch het allerlaatste device van Apple is dat de naam iPod nog draagt. Maar dat is eigenlijk alleen de naam, want de iPad touch is in realiteit een uitgeklede iPhone.

Met andere woorden, met de toevoeging van de 7e generatie iPod nano aan de lijst van oude en verouderde producten komt er eigenlijk een einde aan het apparaat waarmee de enorme groei van Apple begon. Tijd om daar even bij stil te staan, en dat doen we met de drie video’s hieronder.

In de eerste zien we Steve Jobs in oktober 2001 de allereerste iPod introduceren (sorry voor de belabberde geluidskwaliteit), de tweede is de allereerste promotie-video voor diezelfde iPod, en de laatste is de allereerste commercial.

geplaatst door: Robert
Toevallig heb ik eergisteren deze weer eens uit de kast gehaald. Af en toe opladen en genieten van de eenvoud van het design en de intuïtieve bediening. Bijna 20 jaar geleden alweer en hij werkt nog perfect, ook zonder ondersteuning. Wat mij betreft de mooiste uit de iPod serie :wink:.

IMG_3211.jpg 7e generate iPod nano nu op lijst van oude en verouderde producten


Ehhh, 'ABBA' gewoon omdat die als eerste in de lijst stond hè :blush:. Echt.
Laatst bewerkt op: 1 oktober 2020 - 15:36 door boiing
geplaatst door: boiing
De mooiste iPod ooit gemaakt vind ik nog steeds de classic U2 versie   :smile: :cool:
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.2 2016
old Apple computers never death
Geen excuses nodig voor ABBA, hoor; prima muziek. Tegenwoordig word je in bepaalde kringen niet serieus genomen als je graag naar (bepaalde nummers van) ABBA luistert. Maar ik ben ervan overtuigd dat hun muziek, althans het beste gedeelte daarvan, de tand des tijds zal doorstaan. Die zal nog beluisterd worden als veel muziek waarover nu heel gewichtig wordt gedaan, al lang vergeten is.
geplaatst door: Timotheus
Muziek van nu is eenheidsworst, bijna alles is bedacht door platenlabels inspringend wat hip is en geen enkel geluid is nog uniek. Als je een hitlijst luistert, maakt niet uit welke, lijkt het alsof je continu dezelfde artiest hoort met hetzelfde nummer. "Artiesten" zijn verworden tot producten van de labels.
geplaatst door: macqintosh
iPhone 11 64GB (2020) / iMac 27" 5K (2017) / Apple TV 4 64GB (2015) / MacBook Pro 13" Retina (early 2015) / iPhone 6+ 64GB (2014)
Mwah, ga eens naar Lowlands volgend jaar en/of luister naar je kinderen (als ze een goeie smaak hebben althans). Er zitten genoeg nieuwe parels tussen, en niet alles is worst tegenwoordig. Net als ABBA niet destijds, eens met Thimotheus :wink:.
geplaatst door: boiing
Die parels zijn veel dunner gezaaid dan een twintig jaar terug helaas. Maakt niet uit verder, muziek vergaat niet dus ik doe het lekker met wat er is voortgebracht in de jaren 60-90.
geplaatst door: macqintosh
iPhone 11 64GB (2020) / iMac 27" 5K (2017) / Apple TV 4 64GB (2015) / MacBook Pro 13" Retina (early 2015) / iPhone 6+ 64GB (2014)