
Beveiligingssystemen moeten natuurlijk wel zo veilig mogelijk zijn
De race om een smartphone te maken waarvan de voorkant zoveel mogelijk uit een scherm bestaat, terwijl er zo min mogelijk behuizing te zien is, is op dit moment in volle gang. Geruchten rond de komende modellen van de iPhone gaan bijvoorbeeld over een OLED scherm met ingebouwde gezichtsherkenning en Touch ID, waarbij de vraag vooral lijkt of de industrie de enorme vraag van Apple aan zal kunnen.
Inmiddels zijn de allereerste modellen van Samsung's Galaxy 8 uit, die heeft niet alleen veel glas aan de voorkant, maar ook een vingerafdrukscanner aan de achterkant en gezichtsherkenning aan de voorkant ingebouwd. Dat laatste zal waarschijnlijk vooral gebruikt zal worden, de gezichtsherkenning is tenslotte makkelijker te gebruiken dan een scanner aan de achterkant, lijkt het interessant om te zien hoe veilig die is.
Samsung geeft tenslotte
zelf hoog op van de veiligheid van hun toestellen, dus je mag er van uitgaan dat we op zijn minst aardig wat moeite zullen moeten doen om zo'n beveiliging te omzeilen. Dat blijkt alleen jammer genoeg niet het geval, een foto op een scherm van een andere telefoon blijkt genoeg om de Galaxy 8 te ontgrendelen.
Dat het zo makkelijk is om iets te omzeilen wat bedoeld is om je telefoon veilig te maken is nogal schokkend, foto's van heel veel mensen zijn nu eenmaal makkelijk te vinden op het internet. Als dit de finale versie van de software is, dan lijkt het geen goede keuze van Samsung om deze functie aan te bieden.
Samsung's Galaxy S8 is nog niet officieel uit, dat is pas op 21 april het geval. Het is dus mogelijk dat de software van de gezichtsherkenning nog verder verbeterd wordt voordat het zover is, we zijn benieuwd of dat in zo'n korte tijd nog lukt.
Puristen hebben trouwens ook opgemerkt dat het Samsung weer niet gelukt is om de USB poort netjes met de speaker van de koptelefoon-aansluiting uit te lijnen, zoals je hieronder kan zien. Dat is trouwens niet voor het eerst, dit was bij de Galaxy 7
ook al het geval.