geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sonos-logo.jpg
Bij Sonos sluiten ze verkoop van persoonlijke data niet meer uit
Ruim een maand geleden kon je hier op MacFreak lezen dat Sonos een nieuwe versie van hun eigen app had uitgebracht, die zo slecht is dat we het advies moesten geven om vooral de oude versie te blijven gebruiken. Een goed moment voor een bedrijf om even te wachten tot de storm bedaard is.

Bij Sonos dachten ze daar kennelijk anders over en pasten ze de eigen voorwaarden aan voor alle inwoners van de VS.


Die aanpassing was niet erg groot, maar wel erg belangrijk. Want in die voorwaarden blijkt het erg belangrijke zinnetje “We do not and will not sell your personal data to third parties.” verwijderd te zijn. Sonos in de VS houdt zich vanaf nu dus het recht voor om alle data die van de gebruikers verzameld wordt door te verkopen.

Dat zorgt natuurlijk voor veel boze en verontwaardigde reacties, onder andere hier op Reddit.

Vergelijkbare zinnen zijn nog niet verwijderd in de voorwaarden van Sonos bij ons, maar het bedrijf heeft tot nu toe nog niet gereageerd op vragen hierover, het lijkt dan ook een kwestie van tijd totdat het ook bij ons zover komt.


dank aan forumlid ‘nnsa’, die dit als eerste meldde op het forum


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: nnsa
De lijst zal nog wel even groeien…
geplaatst door: HCvP
Dit lijkt vooral weer op het verspreiden van FUD om maar een nieuwsbericht te maken. De kop van 9to5mac is in ieder geval veel te kort door de bocht. Het is gewoon click bait.
Lees gewoon de privacy policy en je ziet waarvoor de data worden gedeeld. Dan kun je een gefundeerd oordeel vormen en kiezen of je wel of geen gebruik van Sonos producten wil maken. Die verwijzing naar wetgeving in Californië met '"sale" or "sharing" stond er overigens eerder ook al in.
geplaatst door: Seagram
Nog een artikel hierover op: macrumors
geplaatst door: Ziegler

geblokkeerd

Lees gewoon de privacy policy en je ziet waarvoor de data worden gedeeld. Dan kun je een gefundeerd oordeel vormen en kiezen of je wel of geen gebruik van Sonos producten wil maken.

Maar dat is natuurlijk NADAT je geld hebt uitgegeven aan een Sonos apparaat.
geplaatst door: Robert
Precies wat Ziegler daar schrijft was de reden om er een nieuwsbericht over te schrijven.

Als je het vooraf weet heb je een keuze, achteraf lijkt de enige keuze al je spullen van Sonos van de hand te doen. En dat is natuurlijk wel erg zuur.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: HCvP
Mijn reactie was niet op het huidige nieuwsartikel dat MacFreak er van heeft gemaakt, maar op de oorspronkelijke OP van nnsa met de kop van het artikel van 9to5mac. Op het huidige nieuwsartikel had ik niet zo gereageerd, want daar is de kop gewoon feitelijk. En als je het begrip click bait niet begrijpt of doet alsof je het niet begrijpt dan geef je reactie #5.
Overigens heeft Ziegler wel een punt als bedrijven daadwerkelijk nieuwe datadeling of dataverkoop in hun privacy verklaring opnemen, wat hier (nog?) niet is gebeurd. Dat risico geldt eigenlijk voor alle apparaten die voor hun functioneren (vrijwel) volledig van internetdiensten afhankelijk zijn. Dan is het niet meer willen gebruiken inderdaad een versnelde afschrijving. Nog zuurder wordt het als de internetdienst volledig wordt gestopt, want dan heb je niet eens meer een keuze.
geplaatst door: nnsa
@HCvP: ik zal het oorspronkelijke artikel van ©9to5 wel niet hebben begrepen, inclusief jouw reactie hierop en om dit als clickbait te bestempelen... Want dan lust ik er nog wel een paar…
Bewerkt: 19 juni 2024 - 09:52 door nnsa
geplaatst door: HCvP
Laten we het daar maar op houden.