geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sonos-logo.jpg
Bij Sonos vinden ze zichzelf erg moedig (= beter even niet updaten)
Op 7 mei kwam er een compleet nieuwe versie uit van de Sonos-app, volgens de release notes geeft deze update de app een frisse nieuwe look. Daarnaast zou je er je favoriete muziek nog sneller mee kunnen vinden, is de systeembesturing makkelijker en kan je jouw ervaring personaliseren.

Maar op het internet wordt hier wel anders over gedacht, getuige bijvoorbeeld de reacties op deze Reddit pagina of deze vraag in de Sonos Community.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SonosiPhoneAppVersion80.00.04Interface.jpg
Bij Sonos vinden ze zichzelf erg moedig (= beter even niet updaten)

klik of tap voor een grotere versie

De laatste vraag is trouwens van iemand die zich afvraagt of er een manier is om terug te gaan naar de vorige versie. Met andere woorden, als je deze app gebruikt is het misschien niet zo’n slecht idee om even te wachten met deze update.

Ondertussen heeft Sonos een verklaring gedeeld naar aanleiding van een vraag hierover van The Verge, waaruit blijkt dat ze zichzelf erg moedig vinden omdat ze zo’n stevige update hebben doorgevoerd:

Citaat
Redesigning the Sonos app is an ambitious undertaking that represents just how seriously we are committed to invention and re-invention. It takes courage to rebuild a brand's core product from the ground up, and to do so knowing it may require taking a few steps back to ultimately leap into the future.

The app's revitalization not only aims to address what customers have been asking us for in the short-term, but is also critical for supporting the exciting innovations to come from Sonos in the years ahead.

We realize there are beloved features our listeners are eager to continue enjoying now. We are working diligently to reintroduce them in the coming months, alongside additional enhancements that will make for an even better app experience.

This is just the beginning of an exciting new chapter for Sonos as we continue to expand the way listeners can access and enjoy all the content they love in a more personalized and seamless way. We have always and will continue to listen to customer feedback so we can create sound experiences that well exceed both our standards and the standards of our listeners.
Onze vertaling:

Citaat
Het herontwerpen van de Sonos-app is een ambitieuze onderneming die laat zien hoe serieus we bezig zijn met uitvinden en heruitvinden. Er is moed voor nodig om het kernproduct van een merk vanaf de grond opnieuw op te bouwen, en om dat te doen in de wetenschap dat je misschien een paar stappen terug moet doen om uiteindelijk een sprong in de toekomst te kunnen maken.

De revitalisering van de app is niet alleen bedoeld om te voldoen aan wat klanten ons op de korte termijn hebben gevraagd, maar is ook cruciaal voor de ondersteuning van de spannende innovaties die Sonos de komende jaren zal bieden.

We realiseren ons dat er geliefde functies zijn waarvan onze luisteraars nu graag willen blijven genieten. We werken er hard aan om ze de komende maanden opnieuw te introduceren, samen met extra verbeteringen die voor een nog betere app-ervaring zullen zorgen.

Dit is slechts het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor Sonos, waarin we de manier waarop luisteraars toegang hebben tot en kunnen genieten van alle content waar ze van houden op een meer persoonlijke en naadloze manier blijven uitbreiden. We hebben altijd geluisterd naar feedback van klanten en zullen dat ook blijven doen, zodat we geluidservaringen kunnen creëren die zowel onze normen als de normen van onze luisteraars ruimschoots overtreffen.
Met name de derde alinea was aanleiding voor het advies om misschien nog even te wachten met deze update. #Sonos
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: fixar
De aloude NPO-Start App methode dus...
 
geplaatst door: Seagram
Wat is dat tegenwoordig toch met software (in het algemeen). Snel naar een nieuwe versie, terwijl de huidige versie nog ‘vol’ met bugs zit. Zorg eerst eens dat de huidige versie goed werkt. Snap het wel. Voor een nieuwe versie moet je weer betalen. En door ‘jarenlang’ op b.v. versie 2 te blijven levert dat het bedrijf geen geld op. Dat is dus een voordeel van een abonnement (waar ik geen voorstander van ben).
geplaatst door: boiing
Dat mag vaak waar zijn, alleen in dit geval niet. De Sonos app was altijd en is nog steeds gratis.
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
geplaatst door: Flix
Zou ook wel heel raar zijn dat je apart zou betalen voor een app die je nodig hebt om je dure aankoop überhaupt te kunnen gebruiken.

Ik merk er overigens zelf niks van; zit nog op een S1 Controller vanwege 'oude' hardware.
geplaatst door: Ziegler
Wat hier denk ik een rol speelt is het (op het eerste gezicht) ondergeschikte belang van de app. Toen ik een BluOs apparaat kocht, was de functionaliteit van het hardware het belangrijkst. Natuurlijk probeer je de app die dit alles moet bedienen ook te beoordelen, maar dat staat niet op plaats 1. Daarnaast merk je de echte onhebbelijkheden van software toch pas nadat je er zelf mee aan de slag gaat.
 Een bedrijf verdient in eerste instantie geen geld met de app. Die kost slechts geld. Totdat het natuurlijk klachten gaat regenen. Dan kost het klanten.
geplaatst door: Pfarrer Dietrich
Die nieuwe app is Dreck en ik zou de oude app wel weer terug willen.
Lieber Gott, ein Mac!
geplaatst door: MacFrankie
Kennen jullie de opvolger van iMovie HD 6 nog? Of FCP X?
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: IH
Wat ik vooral vervelend vind is dat de muziek op mijn server helaas niet meer via de app af te spelen is. Bij dergelijke wijzigingen zou het netjes zijn om hier van te voren voor te waarschuwen. Nu kan ik niet meer terug en ben een, voor mij, belangrijke functionaliteit kwijt.
geplaatst door: Cenobyte
Vaak heb je ook geen keuze en krijg je een melding dat er een noodzakelijke update moet worden gedaan omdat anders je Sonos boxen niet te vinden zijn.
Groetjes,
Mario  -
geplaatst door: ageman
Inderdaad ff wennen maar werkt wel aardig... en kan toch alleen maar beter worden.
Stilstand is achteruitgang zegt men dus dit is dan vooruitgang