geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacMini-M1-icoon.jpg
Binnenkort een M1X Mac mini met meer aansluitingen?
Het is min of meer zeker dat Apple de komende tijd, waarschijnlijk in november, nieuwe MacBook Pro modellen gaat uitbrengen. Het gaat dan hoogstwaarschijnlijk om een 14-inch en een 16-inch model met nieuw design en een chip die meer dan 16 GB RAM aankan.

Verder verdwijnt de Touch Bar mogelijk helemaal, of blijft alleen bij de top-modellen nog een optie, maakt waarschijnlijk de Magsafe aansluiting voor het laden van deze MacBooks een comeback, worden ze met mini-LED displays uitgerust en krijgen ze meer aansluitingen. Als de geruchten kloppen dan zouden deze MacBook Pro modellen naast de Thunderbolt 4/USB-C poorten ook een HDMI-poort krijgen en zou de SD-kaartlezer ook weer van de partij zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M1MacMiniScreen.jpg
Binnenkort een M1X Mac mini met meer aansluitingen?


In zijn Power On nieuwsbrief schrijft Bloomberg’s Mark Gurman dat hij ook een nieuwe Mac mini in de komende maanden verwacht, en dat deze ook meer aansluitingen zal krijgen dan het huidige model. Het lijkt voor de hand te liggen dat Apple al deze nieuwe modellen op zijn minst tegelijk zal presenteren, voor deze nieuwe Mac mini zal in ieder geval geen aparte presentatie gehouden worden.

Om welke nieuwe aansluitingen het gaat bij deze nieuwe Mac mini vermeldt Mark Gurman er trouwens niet bij:

Citaat
Last fall, as part of its trio of initial Macs to transition over to Apple Silicon chips, the company updated the older Mac mini design with the M1 processor. The Mac mini is used for more basic tasks like video streaming, but many people use it as a software development machine, as a server or for their video editing needs. Apple knows that, so it kept the Intel model around. Well, expect that to go away in the next several months with a high-end, M1X Mac mini. It will have an updated design and more ports than the current model.
De bekende ‘lekker’ Jon Prosser voorspelde eerder ook al dat de Mac mini meer aansluitingen zou gaan krijgen, en deelde daarbij ‘renders’ van hoe dat er uit kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M1XMacMiniPoorten.jpg
Binnenkort een M1X Mac mini met meer aansluitingen?

 #MacMini #Gerucht
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Binnenkort een M1X Mac mini met meer aansluitingen?
23 augustus 2021 - 20:39    reactie #1
geplaatst door: Cesar
 :thumbs-up:
Binnenkort een M1X Mac mini met meer aansluitingen?
23 augustus 2021 - 21:45    reactie #2
geplaatst door: Cenobyte
Ik kan er niet enthousiast van worden. Waar blijft die grote iMac nou??

Ik heb nu een M1 Mac Mini en ben erg enthousiast over de snelheid, maar niet over het feit dat er een los scherm aan moet hangen. Ik was toch wel verwend met mijn oude iMac (beeldscherminstellingen veranderen werkt niet meer met toetsenbord, geen fatsoenlijk geluid meer, etc.).

Ook de bluetooth problemen krijgt Apple niet opgelost.

Groetjes,
Mario  -
Binnenkort een M1X Mac mini met meer aansluitingen?
25 augustus 2021 - 08:45    reactie #3
geplaatst door: Cesar
@Cenobyte: Ergens kan ik je wel gelijk geven. zo'n alles in één Mac is toch wel dé perfectie. Hopelijk wel eens met de optie voor een mat scherm.
Binnenkort een M1X Mac mini met meer aansluitingen?
5 september 2021 - 20:55    reactie #4
geplaatst door: Jeroendv
Ik lees ook dat de GPU performance veel beter zou kunnen worden. Ik heb nu nog een eGPU aan mijn mini hangen maar als er een M chip komt met gelijkwaardige grafische prestaties dan ben ik om.