geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePodMiniLineup-icoon.jpg
Binnenkort ook Publieke Bètaversie van HomePod Software 16
Als je avontuurlijk bent ingesteld of een extra device hebt om te testen, dan zijn Apple’s Publieke Bètaversies dé manier om veel eerder de nieuwe functies al te kunnen uitproberen. Tot nu toe bestond deze optie voor iOS, iPadOS, macOS, tvOS en watchOS.

Maar op de website van het Apple Beta Software Program is nu te zien dat Apple daar een besturingssysteem aan heeft toegevoegd: HomePod Software 16. De reden voor deze plotselinge aanpassing is niet bekend, mogelijk heeft het te maken met de inhaalslag waaraan HomePod bezig is sinds het uitbrengen van HomePod mini in november 2020.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleBetaSoftwareProgramHomePodSoftware16.jpg
Binnenkort ook Publieke Bètaversie van HomePod Software 16

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Die cijfers van Strategy Analytics laten zien dat er in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 30 procent meer HomePods verkocht werden, in totaal waren het er 4,5 miljoen stuks. Voor Apple nog een relatief laag aantal, maar het laat wel duidelijk zien dat sinds het verschijnen van de veel goedkopere HomePod mini dit device het een stuk beter doet.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.StrategyAnalyticsSmartSpeakers1Q22-220603.jpg
Binnenkort ook Publieke Bètaversie van HomePod Software 16


De vraag lijkt vooral of dit een trend is die gaat doorzetten, of dat het vooral gaat om een segment dat allang een HomePod wilde, maar de prijs gewoon te hoog vond. Bij Strategy Analytics denken ze het laatste, de toekomst zal uitwijzen of ze daarin gelijk hebben, of niet. #HomePodMini
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.