geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Bootcamp_Icoon.jpg
Boot Camp 6.1.17: ondersteuning voor het nieuwe Studio Display
Heb je een Mac met Intel-processor dan kan je daar Apple’s eigen Boot Camp op gebruiken om je Mac volledig als een Windows PC te gebruiken. Voor iedereen die Boot Camp gebruikt is er nu een update die het mogelijk maakt om ook daarmee het nieuwe Studio Display aan te sturen.

Dat betekent niet dat alles wat het Studio Display te bieden heeft ook in Windows te gebruiken zal zijn. Mogelijkheden als Hé Siri, ruimtelijke audio met Dolby Atmos en Middelpunt (Center Stage) hebben allemaal de ondersteuning nodig die in macOS ingebouwd is. Maar het scherm zal dankzij deze update gewoon werken en hetzelfde geldt voor de ingebouwde camera en speakers.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.StudioDisplay20225KRetina.jpg
Boot Camp 6.1.17: ondersteuning voor het nieuwe Studio Display


Heb je Boot Camp al op je Mac staan, dan kan je deze update installeren door in Windows naar het Start-menu te gaan en daar de Software Update-app van Apple te starten.

Alle Macs waarop Boot Camp werkt en waarmee je het nieuwe Studio Display kan gebruiken vind je hieronder. Voor de 13-inch MacBook Pro uit 2020 gaat dat alleen op als deze tussen mei en oktober is geproduceerd en een Intel-processor heeft. Het model daarna (november 2020) heeft een M1 chip, daarop kan Boot Camp niet gebruikt worden.

  • 13‑inch MacBook Pro (2016 tot 2020)
  • 15‑inch MacBook Pro (2016 of nieuwer)
  • MacBook Air (2018 tot 2020)
  • Mac mini (2018)
  • 27‑inch iMac (2017 of nieuwer)
  • 21,5‑inch iMac (2017 of nieuwer)
  • iMac Pro (2017) #StudioDisplay #BootCamp
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.