geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BraveBrowser-icoon.jpg
Brave komt met eigen zoekmachine, ook helemaal gericht op privacy
Terwijl Google nog steeds bezig is met het zoveel mogelijk te weten te komen van ons allemaal is het allang mogelijk om geld te verdienen op een andere manier, bijvoorbeeld door advertenties te tonen die aansluiten op hetgeen we zoeken. Dat is trouwens hoe Google ooit zelf begon.

Dat Brave ook in dit gat springt is niet zo vreemd, het is het bedrijf dat al een prima alternatief voor Google’s Chrome browser biedt. Want gebaseerd op dezelfde code, maar met de focus op privacy. Dit bedrijf biedt nu ook een zoekmachine aan, onder de voor de hand liggende naam “Brave Search”. Deze optie is te vinden in de Brave-browser, zowel voor de Mac, Windows, Linux, Android en iOS.Alle desktop-versies van de Brave-browser zijn hier te vinden, voor iOS moet je hier zijn en voor Android hier.

Wil, of kan je nu de Brave-browser niet downloaden, de beta-versie van Brave Search kan je ook met iedere andere browser uitproberen door simpelweg op search.brave.com te klikken.

https://brave.com/wp-content/uploads/2021/06/image1-1-980x589.png
Brave komt met eigen zoekmachine, ook helemaal gericht op privacy


Wil je liever eerst meer lezen over Brave Search, dat kan op deze blog-pagina.

Andere zoekmachines die je privacy respecteren
 
Naast Brave Search zijn er al een tijd twee andere prima opties die ook je privacy respecteren, dat zijn DuckDuckGo en Startpage. De eerste is ook al een aantal jaren in macOS, iOS en iPadOS in te stellen als de standaard zoekmachine. Zelf gebruik ik DuckDuckGo al jaren en heb Google al die tijd nooit meer nodig gehad.Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: boiing
Quote uit die laatste link:

Citaat
What should I do, as a Brave user? There is no good reason to use Brave. Use Chromium — the open-source core of Chrome — with the uBlock Origin ad blocker. Or use Firefox with uBlock Origin — ‘cos it blocks more ads than the Chromium framework will let anything block.
..en ik had er al eerder een kanttekening bij gemaakt:

Citaat
Conclusion: You shouldn’t trust Brave at all. The smart move would be switching to hardened Firefox, GNU Icecat, Palemoon or the Tor browser.
Het is een commercieel bedrijf met een verdienmodel, érgens zal er geld binnen moeten komen. Een aantal zaken geven me een bijmaak.. Doe mij maar Safari :wink:.

geplaatst door: eoms
Waar ken ik die oranje leeuw toch van?
geplaatst door: Mac OS X
@eoms ING bank logo 😀
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.7  2016
old Apple computers never dies
geplaatst door: MacFrankie
@boiing: Idem hier. Doe mij software van iemand die open is over z'n verdienmodel.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: MacThijss
Ik was even aan het twijfelen of dit een Robert of een RobertMP post was. Dat laatste had serieus gekund want als ik de links van puk1980 doorlees is er weinig positiefs over Brave te melden.
geplaatst door: boiing
Zoals zo vaak: met de dingen die je leest gewoon je eigen afweging maken :wink:.
geplaatst door: Robert
Ik sta ook een beetje te kijken van de kanttekeningen bij Brave, en ga me daar (als ik er tijd voor heb) dieper in inlezen.

Mogelijk een reden om in de toekomst hier geen aandacht meer aan Brave te besteden...
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Timotheus
"Privacy-vriendelijk" is in zeker opzicht net zo iets als "biologisch". Beide zijn "in", en dus worden die etiketten overal opgeplakt. Iedereen wil meesurfen op de modegolf, en zijn mooie gezicht laten zien. Maar wat het precies voorstelt, moet je van geval tot geval zorgvuldig bekijken. Voor zover mogelijk.

Ik geef mijn vertrouwen liever aan programma's / winkels / bedrijven / organisaties die niet pas gisteren het licht hebben gezien, maar sinds jaar en dag een bepaalde koers varen waar ik me in herken. En die daar gewoon een eerlijke prijs voor vragen, omdat wat goed, betrouwbaar en medemens-vriendelijk is nu eenmaal geld kost.

Wat Brave allemaal beweert, interesseert me daarom niet zoveel. En als er morgen berichten verschijnen dat Facebook en WhatsApp voortaan privacy-vriendelijk zullen zijn, zal ik niet de moeite nemen ze te lezen. Je weet namelijk wat voor vlees je in de kuip hebt, en dat je, hoe dan ook, linksom of rechtsom belazerd wordt.

I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: Hydrarchos
Ja joh, je ergens in verdiepen is voor losers. Veel handiger om op je eigen vooroordelen af te gaan.

...
geplaatst door: boiing
Lekker constructief Hydrarchos, je 4e bijdrage op dit forum.

Nou dacht ik ooit dat ik de enige was die in de oertijd van MF gekwakt was ...
Niet zonder reden waarschijnlijk.