geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BraveBrowser-icoon.jpg
Brave probeert vanaf nu Google’s AMP pagina’s te vermijden
AMP staat voor Accelerated Mobile Pages, bestaande pagina’s die Google in een cache heeft staan. Als je op Google’s zoekresultaten klikt krijg je vaak dit soort pagina’s te zien. Dat heeft niet alleen mogelijk consequenties voor de privacy, er kleven nog meer nadelen aan.

Alle nadelen van AMP zijn bij elkaar te vinden in deze blog-post Shivan Kaul Sahib, Privacy PM en Engineer bij Brave. Het is niet toevallig dat hij hier nu over schrijft, bij Brave zijn ze bezig een nieuwe versie uit te rollen waarin De-AMP ingebouwd is. Zoals de naam al duidelijk maakt is dit een functie die probeert je wel naar de echte website door te sturen, en niet naar Google’s AMP versie.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BraveBrowserVisual.jpg
Brave probeert vanaf nu Google’s AMP pagina’s te vermijden


Google is nu bezig met het ontwikkelen van een vervolg op AMP, de basis daarvoor zijn Signed Exchange (SXG) en WebBundle. Deze ontwikkeling wordt ook wel AMP 2.0 genoemd omdat het doel hetzelfde is: een groter gedeelte van het web vanaf Google’s servers laten komen.

Het is te hopen dat de teams achter andere browsers ook dit soort ontwikkelingen in de kiem weten te smoren, net zoals Brave nu probeert met het huidige AMP. Het is te hopen dat het team achter WebKit, de motor waarop Safari draait, het voorbeeld dat Brave nu geeft volgt. Apple heeft de afgelopen jaren in ieder geval al vaak laten zien dat het heel veel doet om onze privacy te garanderen.

Meer over de ontwikkelingen rond SXG is hier te vinden, meer over WebBundles vind je hier. #Brave
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: puk1980
Nog wat info:

How to fight back against Google AMP
https://markosaric.com/google-amp/
https://news.ycombinator.com/item?id=21712733


1. Don’t use Google search
2. Don’t use the Chrome browser
3. Don’t use AMP on your own sites (voor website developers)
x. Plus nog wat tips voor website developers.


Certified Terminal Guru.