geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
SharePlay weer actief in eerste Public Beta van iOS en iPadOS 15.1
Het eerder door Craig Federighi aangekondigde SharePlay bleek letterlijk veelbelovend: het beloofde veel, maar het bleef jammer genoeg bij een belofte. Want voordat iOS en iPadOS uitkwamen moest Apple melden dat ze het bij het uitkomen van deze besturingssystemen niet voor elkaar kregen.

Apple beloofde toen dat het ‘later deze herfst’ alsnog SharePlay in iOS en iPadOS zou inbouwen, en het lijkt nu al woord te houden. Want in de eerste versies van iOS en iPadOS 15.1 maakt het weer zijn opwachting, ben je in het programma voor Public Beta-versies van Apple dan kan je het al downloaden. Let op, zulke beta-versies hebben soms nog last van stevige bugs en moet je eigenlijk alleen maar installeren op devices waar het geen probleem is als ze niet goed werken.


Heb je dat en ken je iemand anders die ook in die luxe situatie is, dan kan je met z’n tweeën dus testen of SharePlay inmiddels doet wat Craig hierboven allemaal belooft.

Als het allemaal werkt kunnen we dus niet alleen muziek en video-content delen en tegelijkertijd bekijken, terwijl het allemaal keurig synchroon loopt, maar ook je scherm met een ander delen. Dat laatste is iets wat erg welkom kan zijn voor iedereen die wel eens heeft geprobeerd iemand op een andere locatie met een iPhone of iPad te ondersteunen .


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.