geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Camera-app-iOS-icoon.jpg
Camera nog steeds te bereiken van het toegangsscherm zonder knopje
iOS 18 gaat veel nieuwe mogelijkheden brengen voor het aanpassen van je iPhone, zoals iconen zetten waar je wil op het beginscherm (Home Screen) en de kleuren daarvan aanpassen. Maar ook voor het toegangsscherm (Lock Screen) zijn er nieuwe mogelijkheden.

Zo kan je de knopjes voor de camera en de zaklamp in iOS 18 bijvoorbeeld aanpassen naar andere functies, die je zelf mag kiezen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneCameraAndFlashlightButton.jpg
Camera nog steeds te bereiken van het toegangsscherm zonder knopje

klik of tap voor een grotere versie

Vraag je je af hoe je dan makkelijk de camera activeert vanaf je toegangsscherm, dan ben je misschien vergeten hoe we dat deden voordat Apple die knopjes standaard op het toegangsscherm zette. Voordat die er waren kon je altijd al de camera activeren door naar links te vegen met je vinger over het scherm.

En dat is nu ook nog steeds zo, iets wat Apple zelf in de handleiding voor iOS 17 ook nog steeds vermeldt. Het voordeel van het knopje was dat op deze manier de snelle toegang tot de camera altijd zichtbaar aanwezig is.

Maar als jij ervoor kiest om in iOS 18 daar een andere functie te geven, dan heb je dus nog steeds toegang tot je camera. Je moet het alleen even onthouden.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.