geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Camera-app-iOS-icoon.jpg
Camerasysteem van de iPhone kan worden beschadigd door vibraties
Heb je een motor, scooter of iets vergelijkbaars waarop je jouw iPhone gebruikt, dan is het een goed idee om je telefoon zo te bevestigen dat trillingen en vibraties niet direct  doorgegeven worden. Apple meldt zelf dat dit soort trillingen het camerasysteem kunnen beschadigen.

Volgens Apple kan er schade ontstaan aan het camerasysteem door intense vibraties met een hoge amplitude. Die worden vooral gegenereerd door erg krachtige motoren, maar ook op scooters of bijvoorbeeld elektrische stepjes kunnen dergelijke trillingen ontstaan. Daardoor kan het systeem voor de optische beeld­stabilisatie en het systeem van de autofocus beschadigd worden, waardoor foto’s minder scherp of zelfs helemaal onscherp kunnen worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12ProLenzenEnLiDAR.jpg
Camerasysteem van de iPhone kan worden beschadigd door vibraties


Optische beeld­stabilisatie is te vinden op de iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus en alle iPhone-modellen daarna, inclusief de tweede generatie iPhone SE.

Er zijn wel een paar uitzonderingen waarbij geen optische beeld­stabilisatie aanwezig is, dat zijn de ultra-groothoeklens op de iPhone 11 en de telelens op de iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus. #iPhone
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.