Waarom investeert Tim Cook in een douche? (Upd.)
geplaatst: 23 januari 2020 - 17:55
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/NebiaLogo-icoon.jpg
Waarom investeert Tim Cook in een douche? (Upd.)
Vanaf het moment dat Tim Cook aan het roer kwam te staan bij Apple was filantropie iets positiefs, Steve had daar juist hard in gesnoeid. Al na een paar weken startte Cook een programma op dat giften van werknemers tot 10.000 dollar verdubbelt, inmiddels staat de teller daarbij al op ruim 150 miljoen dollar.

Ook persoonlijk geeft hij veel geld weg, maar net zoals Steve Jobs loopt hij daar niet mee te koop, in tegendeel. Maar in 2015 investeerde hij naast 6,5 miljoen dollar  ook in de ontwikkeling van een douche, en voor een nieuwe versie van diezelfde douche heeft hij ook nu weer stevig bijgedragen. Dat lijkt vreemd, maar als je de video hieronder van de Nebia by Moen douche bekijkt dan wordt al snel duidelijk dat het ook hier om een thema gaat wat bij Apple ook centraal staat: het milieu.


Hoeveel Tim Cook hierin heeft geïnvesteerd is niet bekend, maar op Kickstarter kan je zien dat het doel om 150.000 dollar op te halen al heel erg ruim is overschreden (de teller staat op dit moment op 816.472 dollar).

Moen

Dat “by Moen” in de naam komt het bedrijf Moen, een heel grote  speler op dit gebied in Noord Amerika erg goed uit. De hoop van de mensen achter Nebia is dan ook dat deze samenwerking ervoor gaat zorgen dat ze een veel groter publiek gaan bereiken.

Jammer genoeg is dit product bij ons (nog) niet op de markt, om te weten of een douchestraal met zulke fijne nevel echt goed werkt moet je het natuurlijk zelf kunnen voelen. In de video is in ieder geval te zien dat het een erg slim uitgedacht product is, ik heb nog nooit eerder een douche gezien die zo makkelijk te monteren is.


Update: in dit artikel van Bloomberg kunnen we lezen hoe de interesse van Tim Cook in Nebia gewekt werd. Philip Winter, één van de mensen achter deze douche, installeerde die in 2015 in meerdere sportclubs in de omgeving van San Francisco. Daar ontmoette hij Tim Cook, raakten ze gesprek en de interesse was geboren. #TimCook
geplaatst door: Robert
antw: Waarom investeert Tim Cook in een douche? (Upd.)
reactie #1 geplaatst: 24 januari 2020 - 11:42
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie