https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macOS-Catalina-icoon.jpg
Catalina 10.15.7 lost Wi-Fi bug op en corrigeert probleem 27-inch iMac
Voor iedereen met macOS 10.15 Catalina op zijn of haar Mac staat er een update op de servers van Apple klaar, mogelijk de laatste update voor deze versie van macOS. In deze update worden problemen van de nieuwe 27-inch iMac, met Wi-Fi en met iCloud Drive opgelost.

De problemen met de Radeon Pro 5700 XT videokaart in de nieuwe 27-inch iMac werden al eerder gesignaleerd, ook hier op MacFreak. Daar kon je ook al lezen dat het probleem waarschijnlijk in de software zat, want gebruikers die dezelfde iMac met Windows 10 hadden opgestart hadden nergens last van. Dat blijkt dus te kloppen, hopelijk zorgt deze update van Catalina dat dit probleempje helemaal verdwenen is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Catalina10.15.7ReleaseNotes.jpg
Catalina 10.15.7 lost Wi-Fi bug op en corrigeert probleem 27-inch iMac


In de release notes kan je zien dat er ook problemen met het automatisch verbinding maken met Wi-Fi-netwerken en het synchroniseren van bestanden via iCloud Drive werden opgelost. Mogelijk dat er ook nog wat kleinere bugs werden aangepakt, Apple vermeldt ze niet altijd allemaal.

Citaat
macOS Catalina 10.15.7 bevat belangrijke beveiligingsupdates en probleemoplossingen voor je Mac.

  • Er is een probleem verholpen waarbij macOS niet automatisch verbinding maakte met wifinetwerken
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat het synchroniseren van bestanden via iCloud Drive werd verhinderd
  • Er is een grafisch probleem verholpen dat zich kon voordoen op de iMac (Retina 5K, 27-inch, 2020) met Radeon Pro 5700 XT

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar. Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

Hieronder de links naar deze nieuwe update, en de Combo Update (in die laatste zitten ook alle eerdere updates, van 10.15.1 tot en met 10.15.6).

Citaat
macOS Catalina 10.15.7 Update
macOS Catalina 10.15.7 Combo Update

Voordat je een update voor macOS installeert

Om te beginnen neem je met het installeren van een allereerste versies van een besturingssysteem altijd een risico. Ondanks al het beta-testen willen er nog wel eens bugs zijn die pas naar voren komen als miljoenen in plaats van duizenden mensen het testen. Maar je kan de risico’s natuurlijk wel enorm verminderen, onder andere door het maken van een goede backup.


Dat kan met Apple’s eigen Time Machine, hoe dat werkt vind je hier. Maar dat heeft één nadeel, je kan van zo’n backup niet opstarten, dus als je terug wilt gaan ben je mogelijk extra tijd kwijt. Dat kan je vermijden door een backup te maken waar je ook van kunt opstarten, een zogenaamde bootable-backup. Dat kan bijvoorbeeld met  Carbon Copy Cloner. Dat programma heeft ook een aparte pagina speciaal voor iedereen die naar een nieuwe versie van macOS overstapt.

macOS installeren op een apart volume

Het is natuurlijk ook mogelijk om Catalina te installeren op een andere schijf, zodat je ermee kan werken zonder wat voor stress dan ook. De uitleg hoe je dat het best doet is hier te vinden. Wil je liever niet met een aparte schijf werken, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een aparte partitie op je interne schrijf speciaal hiervoor aan te maken.

geplaatst door: Robert
Maar nog steeds problemen met automische reboots /kernel panics 1 keer in de zoveel tijd...
geplaatst door: Spooter
Dit is denk ik de meest dramatische update in jaren, computer lot totaal vast. 500% processor gebruik van accountsd

Apple forum explodeert, net als Reddit
https://discussions.apple.com/thread/251846520?answerId=253557558022&login=true
geplaatst door: adb1973
Arjan is Applefreak was TV-maker en journalist, nu is ie voorlichter. Hij amateurt graag met een fototoestel. En ZZPt soms als filmpjesmaker.
Een drama update, je kan dus geen enkele afdruktaak meer uitvoeren!
Je zult wederom geduldig moeten wachten op driver updates van de printer fabrikanten...
geplaatst door: GerritJ