geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Anker-logo-icoon.jpg
CES 2022: de nieuwe GaN opladers van Anker worden nog kleiner
Langzaam maar zeker zien we steeds meer GaN (Gallium Nitride) opladers op de markt komen. Dit soort opladers kunnen een kleinere behuizing hebben terwijl ze meer vermogen leveren en snelladen ook een optie is. De voordelen zijn dus duidelijk, terwijl er eigenlijk geen nadelen zijn.

Er is trouwens nog een voordeel van dit soort laders, ze ontwikkelen veel minder warmte terwijl ze hetzelfde vermogen leveren als traditionele laders. Dat is meteen ook de reden dat deze laders kleiner kunnen zijn, de afstand van de onderdelen in klassieke laders is nodig omdat die elkaar onderling anders te warm maken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AnkerGaNopladersCES2022.jpg
CES 2022: de nieuwe GaN opladers van Anker worden nog kleiner


Externe partijen zoals Anker maken al wat langer dit soort GaN opladers, de eerste GaN lader van Apple is de 140W USB-C lader die bij de nieuwe 16-inch MacBook Pro wordt geleverd.

Deze lader gaat zowel door het leven als de Anker 736 Charger en Nano II 100W. De naam van de tweede toont ook meteen het maximale vermogen. De lader heeft twee USB-C aansluitingen en één voor oudere kabels die nog een USB-A aansluiting hebben.

Het goede nieuws is dat de nieuwe GaN opladers weer iets kleiner zijn dan de voorgangers. Deze zijn net op de CES 2020 gepresenteerd, het zal nog even duren voordat deze op de markt beschikbaar zijn. Maar als Anker het kan, dan zullen andere fabrikanten natuurlijk volgen.


 #CES
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.