geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProBlauw-LenzenCloseUp-icoon.jpg
Corning brengt nieuw Gorila Glass uit, speciaal voor lenzen
In de afgelopen decennia heeft fotografie een ware revolutie doorgemaakt. Eerst van analoog naar digitaal, en daarna van de aparte camera naar de camera in onze telefoons. Waardoor we allemaal samen in 2010 al 350 miljard foto’s per jaar maakten, inmiddels zijn dat er meer dan een biljoen.

Dat betekent ook dat de kwaliteit van wat  die lenzen beschermt erg belangrijk is. Zowel wat betreft de lichtdoorlaat als de bestendigheid tegen klappen en krassen. Corning, de makers van het glas wat de displays op alle iPhones beschermt, kondigt nu en nieuw soort glas aan dat allebei deze eigenschappen zou hebben: Gorilla Glass met DX en Gorilla Glass met DX+.


Dit glas zou 98 procent van het licht doorlaten, terwijl het beter tegen klappen en krassen zou beschermen. Wat betreft de weerstand tegen krassen, volgens Corning is dat bijna net zo goed als saffier, het materiaal dat Apple gebruikt om de lenzen in alle huidige iPhones te beschermen.

Het is dan ook nog niet duidelijk of Apple dit glas ook gaat gebruiken, Corning zelf heeft al laten weten dat Samsung het in ieder geval wel gaat gebruiken.

Advanced Manufacturing Fund

Apple kondigde eerder dit jaar aan dat het Corning 45 miljoen dollar doneerde uit Apple’s Advanced Manufacturing Fund. Dat kwam op de 200 miljoen die ditzelfde bedrijf eerder uit hetzelfde fonds kreeg in 2017 en de 250 miljoen in 2019.

Die eerdere investeringen hadden het Ceramic Shield display dat op alle iPhone 12 modellen te vinden is als resultaat, het is dus nog niet bekend of dit nieuwe Gorilla Glass met DX+ ook in iPhones zal verschijnen.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.