DaVinci Resolve krijgt nieuwe iOS-camera app
15 september 2023 - 00:44   
geplaatst door: Night
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Blackmagic-Camera-app-icoon.jpg
DaVinci Resolve krijgt nieuwe iOS-camera app
Voor videofanaten die ook een iPhone hebben is er goed nieuws. Blackmagic kondigde de lancering aan van Blackmagic Camera, een nieuwe iPhone-app die naadloos samenwerkt met Blackmagic Cloud en content rechtstreeks uploadt naar de DaVinci Resolve videobewerkingsapp.

De app beschikt over dezelfde digitale filmcamera-besturingselementen en beeld- verwerkingsfuncties die beschikbaar zijn met de (dure) camera'svan het bedrijf.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BlackmagicCameraAppInterface-1.jpg
DaVinci Resolve krijgt nieuwe iOS-camera app

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Het bedrijf zegt dat gebruikers YouTube-, TikTok- en Instagram-content kunnen maken met een "Hollywood"-filmachtige uitstraling.

Alle instellingen zijn aanpasbaar, waaronder framerate, sluiterhoek, geluidsniveaus, tint, sluitertijd, lens, witbalans en ISO, met een eenvoudige tap-gebaseerde interface. De interface bevat opnameparameters, histogram, focus peaking, niveaus en framegidsen en kan met een veegbeweging worden opgeroepen. Scherpstellen kan door op het scherm te tikken en er zijn opties voor opnamen in 16:9 of verticale beeldverhoudingen.

4K ProRes-video kan rechtstreeks naar Blackmagic Cloud worden opgenomen en vervolgens direct in DaVinci Resolve worden gesynchroniseerd. Dankzij cloudintegratie kunnen videobeelden binnen enkele minuten naar een postproductiestudio worden gestuurd voor eenvoudiger bewerking en zijn ze gelijk beschikbaar voor alle leden van een project.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BlackmagicCameraAppInterface-2.jpg
DaVinci Resolve krijgt nieuwe iOS-camera app


Video kan ook worden opgenomen in de opslagruimte van de telefoon en vervolgens worden geëxporteerd naar een externe schijf - voor degenen die Blackmagic Cloud liever niet gebruiken - of handmatig worden geüpload naar Blackmagic Cloud. Beelden van meerdere iPhones kunnen naar DaVinci Resolve worden gestuurd en op een rij worden gezet met de Sync Bin tool van de software.

Meer informatie over de Blackmagic Camera app voor iOS is te vinden op de Blackmagic website.

Blackmagic Camera is gratis te gebruiken en kan inmiddels worden gedownload in de App Store.

DaVinci Resolve voor Mac is ook gratis te downloaden en de DaVinci Resolve Studio versie kost je € 332,75.


DaVinci Resolve krijgt nieuwe iOS-camera app
15 september 2023 - 14:14    reactie #1
geplaatst door: Brinky
Ziet er goed uit. Ik denk dat veel MoJo's hier naar over gaan stappen nu pionier Filmic Pro een abonnement vereist.