Duizenden euro's te claimen op MacBooks en iPhones
geplaatst: 11 november 2019 - 12:33
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MoneyBag_dollar.jpg
Duizenden euro's te claimen op MacBooks en iPhones
Een hoop mensen laten veel geld liggen wanneer hun MacBook of smartphone kapot gaat. Bij aankoop van een nieuwe wordt het oude device vaak weggegooid. Maar in een hoop gevallen kun je de kapotte apparatuur namelijk gewoon vergoed krijgen. Dus wat kan je het beste doen in zo’n geval?

Er is natuurlijk niets vervelender dan een kapotte MacBook of smartphone. Je kan niets meer doen, of bent voor familie en vrienden niet meer bereikbaar. Een logische stap is om het spaargeld aan te spreken, zodat je een nieuwe kunt kopen en gewoon weer door kunt. Of je laat het apparaat repareren en bent daar mogelijk veel geld aan kwijt. Hierdoor laten een hoop Nederlanders duizenden euro's liggen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.DuizendenEurosClaimenMacBooks-iPhones-1.jpg
Duizenden euro's te claimen op MacBooks en iPhones


Het is namelijk niet zo dat een kapot apparaat altijd door jou zelf betaald moet worden. Een kapot apparaat valt in sommige gevallen namelijk gewoon onder jouw inboedelverzekering. En wanneer er iets kapot gaat in jouw inboedel, kun je aanspraak maken op deze verzekering.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een van de belangrijkste woonverzekeringen die je afsluit om jouw inboedel te beschermen. Mocht er iets kapot gaan in jouw inboedel dan kan dit vergoed worden vanuit de inboedelverzekering. Deze is altijd verzekerd tot een bepaald bedrag. Dit kan bijvoorbeeld 100.000 euro zijn of 200.000 euro. Een apparaat is natuurlijk nooit zo duur als het verzekerde bedrag en wanneer het in huis kapot gaat, valt het in sommige gevallen ook gewoon onder diezelfde inboedelverzekering.

Dekking

Aan een inboedelverzekering zitten wel bepaalde voorwaarden verbonden. Zo worden niet altijd alle schadeposten vergoed. Een inboedelverzekering kun je namelijk op verschillende manieren afsluiten en ook bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Hoeveel er verzekerd is, is dus afhankelijk van de verzekering die jij hebt gekozen. Ook zijn er verschillende dekkingen die je kunt kiezen. Vaak heb je de meest uitgebreide verzekering nodig wanneer je de smartphone of MacBook wil laten vergoeden door deze verzekering. De meest uitgebreide verzekering dekt namelijk meestal alle risico's.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.DuizendenEurosClaimenMacBooks-iPhones-2.jpg
Duizenden euro's te claimen op MacBooks en iPhones


Hieronder valt ook schade door eigen schuld en wanneer de MacBook of smartphone dus gevallen is door eigen schuld, kan deze vanuit de verzekering vergoed worden. Mocht het zo zijn dat het niet door eigen schuld komt, dan is er met een minder uitgebreide inboedelverzekering mogelijk ook nog wat te regelen. Vooraf een inboedelverzekering of woonverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je precies weet welke verzekeraars dit soort schade wel vergoeden.

Declareren

Wanneer je vermoedt dat iets door de verzekering vergoed zou moeten worden, kun je dit declareren bij de inboedelverzekering. Het is handig om van te voren even te overleggen met de maatschappij. Het kan namelijk zijn dat zij bepaalde reparaties bij bepaalde bedrijven laten uitvoeren en de afhandeling dan veel makkelijker verloopt. Wanneer het apparaat gemaakt is, kun je de rekening vaak indienen bij de verzekeraar. Ook kun je er in sommige gevallen voor kiezen om het bedrag uit te laten betalen en dan zelf te kiezen of je hem laat repareren of dat je het gebruikt voor de aanschaf van een nieuw apparaat.

Tot slot

Er wordt dus nog steeds een hoop geld verspild wanneer bepaalde apparaten stuk gaan. In de meeste gevallen vallen deze dus gewoon onder de inboedelverzekering. Het is belangrijk dat je goed controleert bij jouw verzekeraar wat er precies wel of niet vergoed wordt, zodat je zeker weet dat het in de verzekering valt of niet. Wanneer dat het geval is, kun je de kosten declareren bij de verzekeraar en kun je hiermee een hoop geld besparen.
geplaatst door: Robert
antw: Duizenden euro's te claimen op MacBooks en iPhones
reactie #1 geplaatst: 11 november 2019 - 12:52
En zo worden de premies almaar duurder...
geplaatst door: Spooter
antw: Duizenden euro's te claimen op MacBooks en iPhones
reactie #2 geplaatst: 11 november 2019 - 12:56
Ik denk dat het wel belangrijk is dat een hardwaredefect, wat niet door val- of waterschade komt niet zomaar gedeclareerd kan worden. Als er een beeldschermkabel of een harde schijf defect raakt dan is dat gewoon voor eigen rekening en niet voor een verzekering. Het artikel laat nu vermoeden dat dit wel het geval is.
geplaatst door: Sypie
Check sypie.nl voor eigenwijze reparatieblogs.
antw: Duizenden euro's te claimen op MacBooks en iPhones
reactie #3 geplaatst: 11 november 2019 - 15:37
Nee hoor.
"wanneer de MacBook of smartphone dus gevallen is door eigen schuld, kan deze vanuit de verzekering vergoed worden"
geplaatst door: roel22
antw: Duizenden euro's te claimen op MacBooks en iPhones
reactie #4 geplaatst: 12 november 2019 - 08:44
Wat krijg ik dan van de verzekering terug als mijn MacBook Pro 2016 valt?
Nah meneer wij hanteren afschrijf termijn van drie jaar, helaas wij keren niet uit.
geplaatst door: LuckyLuke