De Apple Watch helemaal ontleed (Upd.)
geplaatst: 1 mei 2015 - 11:32
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
De Apple Watch helemaal ontleed (Upd.)
ABI Research is het gelukt om de S1 system-on-a-chip van de Apple Watch helemaal uit elkaar te halen, maar het was niet makkelijk. Daarbij ontdekten ze niet alleen een custom Apple Processor (APL 0778), maar natuurlijk ook onderdelen van andere fabrikanten. Dat waren de volgende: een Broadcom chip (BCM43342), een Dialog PMU, een NFC controller van NXP en een NFC booster van AMS.

Die Broadcom chip zorgt voor Wi-Fi, Bluetooth en NFC, Hij heeft ook de mogelijkheid voor FM radio ontvangst, maar die is natuurlijk niet aangesloten, want dat zou veel te veel stroom kosten. De NFC controller van NXP zorgt hier ook voor Apple Pay, net zoals bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Het werkgeheugen van Elpida is 512 MB, SanDisk en Toshiba zorgen voor 8 GB aan opslag. Die 8 GB is waarschijnlijk genoeg voor de Apple Watch, want de meeste data staat daarbij op de iPhone, behalve als jij ervoor kiest om jouw playlist op de Apple Watch te bewaren.Meer details van deze speurtocht kan je lezen in dit persbericht van ABI Research.


Update: Inmiddels heeft Chipworks de Apple Watch ook uit elkaar gehaald, meer details daarover zijn hier te lezen.
geplaatst door: Robert
De Apple Watch helemaal ontleed (Upd.)
reactie #1 geplaatst: 4 mei 2015 - 22:52
De Watch schijnt ook nog een ietwat verborgen diagnostics aansluiting te bevatten, waar 3rd party hardware ontwikkelaars aan de slag mee gegaan zijn:
http://hothardware.com/news/apple-watchs-hidden-diagnostic-ports-opens-floodgates-for-battery-straps-innovative-accessories
Tip van http://www.intermactivity.be/forum/showthread.php?124680-Apple-watch-heeft-verborgen-poorten
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! And remember: an old Mac never dies, it just fades away into the Cloud- unless you don't want it to!
No pasaran las Coronas!
De Apple Watch helemaal ontleed (Upd.)
reactie #2 geplaatst: 8 mei 2015 - 09:44
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.

@ HEXDIY: In dit nieuwsbericht wordt dat ook genoemd.
geplaatst door: de Redactie