geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BigSur-icoon.jpg
De Big Sur 11.2.3 update maakt je Mac veiliger
Apple heeft een update voor macOS 11 Big Sur op de servers voor je klaarstaan. Deze update brengt geen nieuwe dingen, maar is voor de volle honderd procent erop gericht om je Mac beter te beveiligen. Meer daarover op deze pagina, waar je kan lezen dat het vooral het dichten van ‘een gat’ in Safari betreft.

In de link hierboven zie je dat het gaat om een correctie in WebKit, dat is de motor waarop Safari draait, dezelfde informatie komen we dan ook tegen op de pagina over Safari 14.0.3. En Webkit wordt door macOS voor veel meer dan alleen Safari gebruikt, dat is waarschijnlijk ook de reden dat deze update beslist niet klein is uitgevallen. In de schermafbeelding van de release notes hieronder kan je die grootte zien, die is dus maar liefst 2,44 GB.
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOSBigSur11.2.3ReleaseNotes.jpg
De Big Sur 11.2.3 update maakt je Mac veiliger

Hieronder vind je diezelfde release notes als tekst, waarin de link dus ook klikbaar is. Ook daarin kan je zien dat Apple verder geen enkele verandering meldt, behalve dat het hier om een belangrijke update gaat en dat die bedoeld voor de veiligheid van alle gebruikers van Big Sur.

Citaat
macOS Big Sur 11.2.3 provides important security updates and is recommended for all users.

For information on the security content of Apple software updates, please visit this website: https://support.apple.com/kb/HT201222

met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde #macOS #BigSur #Update
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.