geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
De geruchtenmachine rond de toekomstige iPhone modellen
MacFreak is niet de site waar ieder gerucht(je) meteen op de voorpagina belandt, gevolgd door updates of nieuwe berichten om duidelijk te maken dat het eerdere gerucht toch niet klopte. Maar er gaan nu behoorlijk wat geruchten over de komende iPhones rond, dus tijd voor een samenvatting.

Dik een maand geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat de uitsparing (‘notch’) op de iPhone 14 mogelijk zou gaan verdwijnen en dat Apple er mogelijk in geslaagd  was om alles wat daarin zit via één gaatje te laten functioneren. Daarna waren er plotseling geruchten over een wat bredere opening en inmiddels zijn er ook geruchten over een combinatie van die twee.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone14PillHolePunch.jpg
De geruchtenmachine rond de toekomstige iPhone modellen


Misschien de moeite om nog eens samen te vatten wat voor sensoren er allemaal aan de bovenkant van het scherm van een iPhone in die uitsparing te vinden zijn. Dat zijn, in willekeurige volgorde:

  • Een microfoon
  • Een ‘gewone’camera
  • Een infrarood camera
  • Een lichtprojector
  • Een puntjes-projector
  • Een nabijheids-sensor
  • Een sensor voor omgevingslicht

Het gerucht dat Apple een combinatie van een wat breder en een rond gaatje zou gaan gebruiken komt trouwens van Ross Young, analist voor Display Supply Chain Consultants. Iemand die bronnen heeft bij de toeleveranciers, net zoals bijvoorbeeld Ming-Chi Kuo. Ross Young heeft het afgelopen jaar laten zien dat zijn informatie erg betrouwbaar is, hij was bijvoorbeeld de enige die voorspelde dat de 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro uitgerust zouden worden met miniLED met ProMotion.

Een breder en een rond gaatje zou als bij-effect hebben dat een iPhone herkenbaar zou blijven, er zijn meerdere Android telefoons met alleen een rond gaatje. Een toekomstige iPhone met twee zulke gaatjes werd in september al via Twitter gepubliceerd. Maar omdat het daarbij ging om een onbekend en anoniem account werd er minder aandacht aan besteed.


Verder spreken de geruchten van twee formaten iPhones dit jaar, het kleinere model met een beelddiagonaal van 6,1-inch, bij het grotere zou dat 6,7-inch zijn. Met andere woorden, de formaten van de iPhone 13, 13 Pro en 13 Pro Max, de kleinere 5,4-inch optie van de iPhone 13 mini zou dus vervallen.

Face ID onder het display

Natuurlijk proberen ze bij Apple alle sensoren onder het scherm te verwerken, volgens Ross Young zou dat op zijn vroegst in 2023 gebeuren, als je dat belangrijk vindt zal je dus minstens tot de iPhone 15 moeten wachten. In april van het afgelopen jaar meldde Ming-Chi Kuo trouwens min of meer hetzelfde, waarbij hij toen ook zijn voorspelling dat de iPhone 15 een periscopische lens zal krijgen herhaalde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.2022iPhones10xOptischeZoom.jpg
De geruchtenmachine rond de toekomstige iPhone modellen


Touch ID in de aan/uit knop?

In december 2019 publiceerde Ming-Chi Kuo onder andere zijn verwachtingen over de iPhone SE. Volgens hem zal er in 2021 een groter model komen (5,5-inch of 6,1-inch), waarvan hij denkt dat de Touch ID sensor in de aan/uit knop verwerkt zal worden. Apple deed dit al eerder bij meerdere iPads.

Maar hou je adem niet in voor een grotere iPhone SE, want die komt ook in andere geruchten voorbij, maar dan pas voor 2024. #iPhone #Gerucht
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
De geruchtenmachine rond de toekomstige iPhone modellen
15 januari 2022 - 19:44    reactie #1
geplaatst door: RW076
Allemaal leuk en aardig, maar blijft de Mini? (Echt het enige wat ik wil weten)
De geruchtenmachine rond de toekomstige iPhone modellen
16 januari 2022 - 10:46    reactie #2
geplaatst door: ElectricCat
Ik overweeg hem ook alleen als er een mini komt maar heb alleen ergens een gerucht gelezen dat dat dus niet zo is.