geplaatst door: ouwemac
Anraadts: je hebt gelijk.
Ik heb een zin toegevoegd die het hoop ik duidelijker maakt.
Maar hoe meer ik erover nadenk hoe ingewikkelder het wordt om gedachten goed op te schrijven. Zodanig dat anderen het ook begrijpen.

Maar wellicht kun je me uitleggen hoe jij die zinnen leest?
De Zon Gaat Onder
De Zon Komt Op
geplaatst door: RW076
We zijn allemaal (niet jij en ik perse, maar in als het grootste gedeelte van de mensheid op dit moment) gek op diversiteit.
Maar zodra dit om een diversiteit aan meningen gaat, mag er opeens een hele boel niet.
Ik ben van mening dat we meer dan normaal (u mag lezen extreem) aan het doorslaan zijn op sommige vlakken.

Een daarvan is die van kwetsend of gekwetst zijn, een van de grotere peilers van de diversiteitsideologie.
De tenen zijn op dat punt zo ontzettend lang, dat het alle perken te buiten aan het gaan is.
Cancelculture is daarvan wel het grootste voorbeeld.

Terwijl, er gebeurt helemaal niets als je gekwetst raakt. En je zult moeten leven met het (gezonde feit) dat er mensen zijn die het echt helemaal niets kan schelen als jij gekwetst bent.

Dus aub, wordt allemaal (wederom, niet jullie perse) weer een beetje normaal. En shame on Apple dat ze hier aan toe hebben gegeven.
geplaatst door: ouwemac
RW076: Wat kan een mens zich druk maken om niets bedoel je?
Het zijn interessante tijden waarin we leven. De mensheid weet het even niet meer.

Ik heb net de links van puk1980 doorgekeken: de recensie van Gizmodo lijkt mij voldoende om een gedegen mening te vormen.
De youtube video heb ik tien minuten  volgehouden, toen kreeg ik overal jeuk.
Toch bedankt puk, ik heb weer wat geleerd :shakehands:
De Zon Gaat Onder
De Zon Komt Op
geplaatst door: RW076
@Ouwemac

Zo zou je het kunnen lezen idd.

Er is een Podcast die 2x per week een sectie heeft waarin al deze prachtige uitwassen van woke, behandeld worden.
Mocht je geïnteresseerd zijn kijk dan eens hier. Waarschuwing aan de mensen die niet van een diversiteit aan meningen houden. Dit kan u 'triggeren'.

Podcast: https://tpo.nl/2021/05/14/tpo-podcast-252-met-roderick-veelo-bert-brussen/
Woke zaken die oa besproken worden: https://tpo-podcast-store.myshopify.com/blogs/news

Mijn bescheiden mening over de podcast van beide heren, hoog nodig in tijden van gekte en gewoon erg lekker om een uurtje naar te luisteren.geplaatst door: Timotheus
Ware verdraagzaamheid is een mening kunnen verdragen die absoluut niet de jouwe is. Ik vind de verdraagzaamheid hier ver te zoeken.

En in het algemeen genomen, is de verontwaardiging bij grievende uitspraken buitengewoon selectief. Zeg je bv. "geloven is voor domme, infantiele mensen", dan beledig je grote hoeveelheden mensen vanwege hun eerlijke persoonlijke overtuiging waar geen mens verder last van heeft, maar niemand zal er warm of koud van worden. Je kunt rustig zeggen wat je wilt, en zoals je het wilt.

Maar o wee als je een kritische noot durft te plaatsen bij bepaalde vormen van feminisme, of bij de hoogtij vierende gender-cultus. O wee als je een onschuldig grapje durft te maken over gender-neutrale WC's. Dan word je direct voor het tribunaal van de politieke correctheid gedaagd, en  met pek en veren overdekt de tent uit gejaagd.

De westerse maatschappij heeft zich inmiddels in een politiek correct harnas gesjord, waardoor iedereen voortdurend op zijn / haar woorden moet passen, en over allerlei onderwerpen niet meer zegt wat hij /zij denkt, maar wat hij / zij geacht wordt te denken. Dat is een funeste ontwikkeling. En de grote denkfout achter dit alles is dat men denkt dat als uitingen van bepaalde ideeën worden tegengegaan, die ideeën zelf ook verdwijnen. Dat zal niet zo zijn. Integendeel zelfs.

In het algemeen gesproken (en dus uitzonderlijke gevallen daargelaten) is het veel beter iedereen te laten zeggen wat hij / zij denkt, en de discussie aan te gaan. En niet direct te gaan lobbyen voor ontslag, zoals in het onderhavige geval. Mensen die dat doen, tonen aan dat zij geen andere mening dan de hunne kunnen verdragen. En dat is een slechte zaak.

I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: GeorgeM
Maar ik snap wel dat er veel vrouwen bij Apple werken die geen zin hebben om met de man die dit schrijft te werken, en dat het management bij Apple dus weinig keuze had.
Terwijl dit een erg uitgebreide discussie aan het worden is die volgens mij beter in het Café thuishoort, zie ik nauwelijks  reacties op wat ik eerder schreef (zie hierboven).

Daarom als een vraag: als jij een vrouw was, zou je dan deze man als collega willen hebben, wetende dat hij (kennelijk) geen enkele vorm van respect voor je heeft.

Ik ben ook geen fan van de cancel-culture, ik vecht graag voor het recht van meningsuiting van mensen wiens mening ik verwerpelijk vind.

Maar er dag in dag uit mee moeten werken is iets heel anders…
geplaatst door: RW076
@GeorgeM

Dit kun je wel degelijk uit de reacties filteren.
Je overdrijft namelijk nogal (en zij dus net zo hard) met je stelling.

Die lange tenen, en de acceptatie dat je die niet alleen mag hebben, maar dat je daardoor ook in je recht staat om iemands baan te mogen laten afpakken.

Dat is de echte discussie.

Dat dit namelijk momenteel gewoon is (zeker in Amerika) is echt heel erg erg.

Niet iedereen hoeft je aardig te vinden, en iedereen mag schrijven en denken wat hij wil (handelen is dan weer een andere discussie).

Dus als je stelling is wil je een collega die nare teksten in zijn boekjes schrijft waardoor jij je beledigd voelt?
Dan is het antwoord daarop.

Er gaat niets gebeuren met je omdat hij dat op heeft geschreven. Je bent een volwassenen, gedraag je dus ook als een volwassenen. Leer er mee omgaan. En het kan mij niets schelen.

Vanaf 3:40-ish

https://www.spreukenengezegdes.nl/grappige-teksten/so-what-be-offended-nothing-happens-youre-an-adult-grow-up-deal-with-it/
geplaatst door: Timotheus
Daarom als een vraag: als jij een vrouw was, zou je dan deze man als collega willen hebben, wetende dat hij (kennelijk) geen enkele vorm van respect voor je heeft.
Ik denk dat de soep vaak niet zo heet gegeten wordt. Als zelfbewuste vrouw geef je zo iemand gewoon een hand, zeg je "Aangenaam kennis te maken", en ga je gewoon aan het werk. En dikke kans dat je dan na een tijdje van elkaar denkt: "Ach, daar valt eigenlijk best mee te werken". En je hoeft toch geen vrienden te zijn? Als de samenwerking maar correct verloopt. Zo ontstaat begrip voor elkaars standpunt; niet door mensen melaats te verklaren of door weg te lopen.

En hoe gaat het in de politiek? Daar moet je toch ook vaak vergaderen en samenwerken met mensen die ideeën hebben waar je op zijn zachtst gezegd niet sympathiek tegenover staat?

Dit alles nog afgezien van de vraag of op het feministische front en vooral op het gender-front niet een meer dan gemiddeld aantal types rondloopt dat zelf niet bepaald uitblinkt in begrip voor andermans standpunt. Maar die vraag mag iedereen voor zichzelf beantwoorden.

I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: sluisje
Daarom als een vraag: als jij een vrouw was, zou je dan deze man als collega willen hebben, wetende dat hij (kennelijk) geen enkele vorm van respect voor je heeft.
Dit is niet voorbehouden aan man-vrouw. Er zijn zat mensen die moeten werken in een onvriendelijke omgeving. Denk aan het pesten op het werk. Dus om dit nu alleen te betrekken op mannen die geen respect hebben voor vrouwen maakt het probleem onterecht een stuk smaller.
geplaatst door: Flix
Je zult ook moeten samenwerken met mensen die een politieke kleur aanhangen die ver (soms zelfs heel ver) van jou staat. Moet je ook mee dealen.

Zolang je met iemand van wie je weet dat ie een heel ander denkraam heeft dan jij, wel door één deur kunt, moet er geen probleem zijn. En vooral: als je maar gewoon goed (professioneel) kunt samenwerken.
Bewerkt: 15 mei 2021 - 14:04 door Flix
geplaatst door: ouwemac
Ik heb inmiddels al weer flink spijt van mijn ondoordachte reacties in dit item.  :crazy:

Nog een laatste om iedereen te wijzen op de links die puk1980 geeft in post 26.
Oordeel zelf.

Stukken uit zijn boek:
https://www.vanityfair.com/news/2016/06/how-mark-zuckerberg-led-facebooks-war-to-crush-google-plus

https://gizmodo.com/the-juiciest-parts-of-the-new-facebook-tell-all-book-1782906208

https://gizmodo.com/working-at-facebook-sounds-like-joining-a-cult-1780399059

Zo kan het ook natuurlijk
En voor het broodnodige andere geluid ook de links van RW076 (the post online)
Die staat eronder in post29

Deze post gaat tenslotte over deze man, dus verdiep je erin en kom niet met opmerkingen dat het niet alleen om man/vrouw dingen gaat.
Daar gaat het hier dus wel degelijk om.
Bewerkt: 15 mei 2021 - 14:03 door ouwemac
De Zon Gaat Onder
De Zon Komt Op
geplaatst door: botoo
Welkom in 2021 Antonio, woke en cancelculture.
Exact dat.

Dus Apple als bedrijf laat zich ringeloren door een groepje werknemers die woke (en zichzelf?) iets te serieus nemen.