geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
De lijstjes van Apple Music over het afgelopen jaar
Het is de tijd van de eindejaarslijstjes, zoals bijvoorbeeld van de best beluisterde podcasts, maar ook wat het meest beluisterd werd in Apple Music, en meer. Zo is er bijvoorbeeld ook de lijst van de nummers waarvan de tekst het meest werd gelezen, of die het meest via Shazam werden opgevraagd.

Op nummer één van dat laatste lijstje staat Astronaut In The Ocean van Masked Wolf. En ook tijdens Fitness wordt natuurlijk veel naar muziek geluisterd, waarbij het natuurlijk voor de hand ligt dat het daarbij om optimistische en lekker up-tempo muziek gaat. Dat klopt, want daarbij staat Head & Heart (feat. MNEK) van Joel Corry op nummer éénBij het lijstje van de meest beluisterde songteksten komen we de grote winnaar van de derde Annual Apple Music Awards tegen op de eerste plaats, dat is drivers license van Olivia Rodrigo (Artist of the Year, Album of the Year en Song of the Year bij die eerder genoemde prijzen).


Als laatste het allerbelangrijkste lijstje van allemaal, dat van de 100 best beluisterde songs op Apple Music van het afgelopen jaar. Niet verbazend is dat we hier ook Olivia Rodrigo tegenkomen, met drivers license op de tweede plaats, maar het is Dynamite van BTS dat het meest beluisterd werd.


Hieronder de links naar alle lijstjes die hierboven aan bod kwamen:
 #AppleMusic
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
De lijstjes van Apple Music over het afgelopen jaar
1 december 2021 - 17:52    reactie #1
geplaatst door: Alvinus
Eens even geluisterd als ouwe zak (ik geef toe, op de iPad). Wat een bult plastic, zeg! Geen nummer gehoord waarin veel echt menselijke activiteit, laat staan creativiteit, te vernemen is. Net als die kant-en-klaarmaaltijden uit de supermarkt: ‘highly processed’, zoiets…. En die getunede stemmen, is dat nou nóg steeds mode?

Er is ook een top 100 meest gelezen songteksten. Lees nummer één er eens op na. Grootse poëzie over het rijbewijs!
De lijstjes van Apple Music over het afgelopen jaar
2 december 2021 - 08:40    reactie #2
geplaatst door: anraadts
Er is ook een top 100 meest gelezen songteksten.
Daar staat de link van in het nieuwsbericht.

Citaat
Lees nummer één er eens op na. Grootse poëzie over het rijbewijs!
Mee eens, mooie tekst. Maar in dat nummer wordt toch geen autotune gebruikt?

Ben niet kapot van deze zangeres (teveel het gevoel dat het een kopie is van Billie Eilish), maar ze is in ieder geval niet ingeblikt.

En in Astronaut hoor ik ook geen autotune, prima rapnummer.
De lijstjes van Apple Music over het afgelopen jaar
2 december 2021 - 09:08    reactie #3
geplaatst door: Alvinus
Ik schrijf ook niet dat álle nummers met autotune bewerkt zijn (hoewel er zo te horen flink aan alle stemmetjes geknutseld is). Maakt ook niet uit verder. Ik was alleen benieuwd naar de smaak van al die gebruikers en naar de kwaliteit van het gebodene. Over die smaak hoeven we niet te twisten, de kwaliteit van het gebodene viel me echter tegen.