geplaatst door: boiing
Al jaren tevreden gebruiker van deze poetsdoekjes.
:happy:

Ik baal er ontzettend van dat de Apple poetsdoekjes niet meer compatible zijn met een aantal oudere modellen iPhone en Mac, mijn iPhone 2G bijvoorbeeld of de witte iMac uit 2008. Maar ook veel recentere modellen! Scroll maar eens door die lijst, er ontbreken er een hoop :thumbs-down:.

Screenshot 2021-10-19 at 17.58.34.jpg De nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro, bij voorbaat al een succes


Dat is toch schandalig? Je betaalt €25 maar het blijkt voor sommige Apple devices niet geschikt. Wat een misser.
geplaatst door: Thinksamuel
Ik vind de notch eigenlijk niet zo erg. Omdat daar toch de menubalk zit is dat deel van het scherm redelijk nutteloos. Het enige wat mij zorgen baart is wat als een programma teveel menukolommen heeft. Die zullen wellicht afgekort worden wat nooit echt gebruiksvriendelijk is.
geplaatst door: Flix
Wink wink notch notch...

geplaatst door: boiing
:happy:. Klassieker.
geplaatst door: puk1980
Notch bush city limits.
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: boiing
Happy Notch.
geplaatst door: eoms
Meer info over de notch en menus:

geplaatst door: Hydrarchos
@puk1980: hier kan ik geen zinnig argument tegenin brengen. You win.
geplaatst door: GeorgeM
Het valt me al even op dat Apple dingen als de notch en de camera-bump op de iPhone al een tijdje niet meer verbergt, maar juist duidelijk laat zien.

Datzelfde geldt nu ook bij deze nieuwe MacBook Pro's: zowel de notch als de 'voetjes' zijn in veel afbeeldingen helemaal niet verborgen, in tegendeel.
geplaatst door: boiing
Goed punt. Misschien leren ze dit op een geheim 'advanced marketing seminar'. De beste verdediging is de aanval, doe alsof het normaal is, laat het gewoon zien.

Natuurlijk zien we liever géén bumps, notches, dikkere voetjes en zwaardere MacBooks. Apple weet dat we het uiteindelijk toch voor lief nemen..
geplaatst door: boni
Mensen die zeuren over 'de notch' hebben wel heel weinig fantasie.
Want er is nu gewoon ruimte toegevoegd aan het beeldscherm, voor bv de menubalk en de status symbolen. Bij een film e.d. wordt het gewoon weer een zwarte bezel.
Apple had de bezel ook kunnen laten zoals het is en altijd was; dan was er geen notch geweest, en was er minder schermruimte. Dus je krijgt iets extra's, en dan ga je erover klagen?!
Ik snap het zeuren en klagen over 'de notch' ook niet.
Ik hoor in onderstaande video het volgende:
Citaat
The notch,... i don't hate it.
I mean, I've said over and over again that I would easily trade a notch for thin, thin bezels, and a way better camera.
And it looks like that's what we've finally gotten.
I mean, I've been asking for this for two years.
I've got renders I've made going back I think three years with the notch.

MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
geplaatst door: boiing
Ik had 'm in al mijn enthousiasme al besteld maar omdat ie ook 10% zwaarder is, iets breder en langer en vanwege bovenstaande wil ik 'm toch eerst even zien en voelen... Het heeft geen haast :wink:.
Dit zijn interessante geruchten:

https://www.macrumors.com/2021/10/20/2022-macbook-air-notch-magsafe-mini-led-m2-chip/

macbook-colors-3d-black-bezels.jpg De nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro, bij voorbaat al een succes


Hoe gaat de nieuwe MacBook Air eruit zien en wat worden de specificaties?

Citaat
Ty98 also said that the next ‌MacBook Air‌ will "look much better" because Apple will eliminate the current wedge design that has been synonymous with the company's thinnest notebook since October 2010, when the tapered unibody chassis was introduced. The tapered design transitions from thicker at the back to thinner at the front, whereas the new, more uniform design will be not only "light" but "very round".

Citaat
Apple is expected to debut a high-end "direct successor" to the ‌M1‌ processor found in the 13-inch MacBook Pro, Mac mini, and current ‌MacBook Air‌. The new chip, codenamed Staten, will include the same number of performance and efficiency cores as the ‌M1‌ but will run faster, according to Gurman. It will also see the number of graphics cores increase, from seven or eight, to nine or 10. In addition, Gurman says Apple plans an update to the low-end 13-inch MacBook Pro using the same chip.

Ik heb nu een mooie 2018 MacBook Pro en die kan nog best even mee. Maar de M1 switch is aantrekkelijk vanwege de sprong in performance vs batterijduur, zeker als je vaak mobiel werkt of reist met zo'n ding. Boiing is geen pro maar ook geen gemiddelde gebruiker. Ik ben erg onder de indruk van de M1 Pro/Max MacBook 14'' maar toch: hij is iets groter, iets zwaarder en héél erg Pro qua performance. Ik wil erop vooruit gaan, als zo'n MacBook Air meer performance heeft dan de eerste M1 dan zal het verschil met m'n Intel MacBook Pro heel groot zijn. En een batterijduur van 2x zo lang. En lichter.. Verleidelijk om voor de MacBook Pro te gaan maar misschien nog even wachten...?

(Nou stel ik van die vragen waarvan ik bij anderen vaak denk: tsja, dat kunnen wij niet voor jou beslissen :biggrin:. Het gaat me meer om de nieuwsgierigheid naar de volgende MacBook Air, en hoe de Apple laptop line-up er straks uitziet).
geplaatst door: mattiman
Dus, welke model moet je kiezen op basis van welke criteria? Pro/Max, 32Gb/64Gb, 1TB/2TB? :)

Heb nu een 32GB MBP, activity monitor geeft aan dat ik 26GB in gebruik heb en 4GB swap, maar weet niet zo goed wat dat betekent.

Opslag is denk ik gewoon een kwestie van wat je lokaal opslaat. Heb nu 600Gb van 1 TB in gebruik, dat gaat best snel met foto's.
geplaatst door: boiing
Interessant stuk over het batterijgebruik van de nieuwe MacBook Pro's:

https://www.theverge.com/22733390/macbook-pro-14-16-inch-battery-life-question-usage-processors

Citaat
Apple says the test involves browsing 25 popular websites using Wi-Fi, with screen brightness set to “8 clicks from bottom.” Under these conditions, the 16-inch MacBook Pro fails to beat even the M1 MacBook Air — it only gets 14 hours of life compared to the Air’s 15 hours. Apple’s estimate for the new 14-inch is 11 hours, the same as the 2020 Intel MacBook Air.
Het is nog afwachten maar de batterijduur-cijfers die Apple geeft zijn misschien iets te rooskleurig.
geplaatst door: Welldone
Dat zou een slechte zaak zijn...
geplaatst door: boiing
Het is maar wat je verwacht.. De strekking van het verhaal klinkt op zich logisch: de geweldige sprong in batterijduur van de eerste M1 MacBook Pro en Air zal waarschijnlijk niet gehaald worden bij de 14'' en 16'' modellen. De CPU en GPU's zijn zoveel krachtiger dat de cijfers eerder in de buurt van de vorige generatie zullen liggen. Nog steeds knap en je krijgt er een heleboel performance voor terug maar 15 uur werken zit er waarschijnlijk niet in.

Maar goed, wie wil dat ook, 15 uur werken :biggrin:.
geplaatst door: Welldone
Het is maar wat je verwacht..
Ik verwacht wat Apple belooft. Uiteraard zit dat altijd aan de wat overdreven kant, net als bij zuinigheid van auto's. Maar het moet wel enigszins in de buurt komen als ze geloofwaardig willen zijn.
geplaatst door: boiing
Dat is waar. Maar ze presenteren het wel enigszins selectief: groot in beeld '21 hours video playback' terwijl dat vrijwel niets zegt over de batterijduur in de praktijk zoals het stukje laat zien. Dus ook al klopt het, je hebt er weinig aan. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt, de eerste testen zullen volgende week wel verschijnen.
geplaatst door: puk1980
Het is maar wat je verwacht. Maar goed, wie wil dat ook, 15 uur werken :biggrin:.
Inderdaad. Weer een gevalletje <klik>.
Certified Terminal Guru.