De originele HomePod wordt steeds duurder
21 april 2022 - 07:53   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
De originele HomePod wordt steeds duurder
Het geluid van de HomePod mini is prima, zeker als je er twee combineert als stereopaar. Maar het geluid van de eerste generatie HomePod is nog beter, twee daarvan samen als stereopaar klinkt echt uitstekend, zeker als je ervoor zorgt dat ze op een goede akoestische ondergrond staan.

Daarom is het waarschijnlijk niet heel erg vreemd dat de eerste generatie HomePod inmiddels steeds duurder wordt. In de VS worden op eBay steeds hogere prijzen gevraagd zoals je hieronder kan zien, en de gemiddelde verkoopprijs ligt daar inmiddels rond de 375 dollar, dat is 25 procent meer dan de nieuwprijs van Apple toen dit model nog door Apple zelf verkocht werd.


Hoewel HomePods van zichzelf al prima klinken kan je het geluid van dit soort relatief kleine speakers met een lichte behuizing enorm helpen door ze op een goede akoestische ondergrond te plaatsen. Daarvoor gelden exact dezelfde wetten als voor high-end speakers: het moet om zwaar hout gaan, als je er op klopt moet het bijna als steen klinken, en vooral niet hol galmen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodBlackWhite.jpg
De originele HomePod wordt steeds duurder


Een voorbeeld hiervan zijn kastjes van dik tropisch hout, maar eigenlijk voldoet ook iedere kast die stevig staat en een dik blad heeft aan de bovenkant. Het goede geluid komt dan pas echt tot zijn recht, zeker als je de eerste originele HomePod op deze manier de kans geeft om te laten horen wat deze kan. #HomePod
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
De originele HomePod wordt steeds duurder
22 april 2022 - 19:57    reactie #1
geplaatst door: gipsman
Ja Robert, een stabiele locatie is zeker belangrijk zoals bij alle ‘bookshelf’ speakers. Op de vloer komen ze minder tot hun recht, al is dat ook stabiel. Geen idee waarom dat zo is. Het zijn geen ‘floor standing’ speakers. Ze staan daar wat verloren, het is meer een idee natuurlijk. Ik zal de homepods dan maar verkopen in 2025?

Terzijde: de mini’s klinken beter dan voorzien, ik had ze geïnstalleerd in de slaapkamer hier, en ze zijn toch niet zo one size fits all als ik voorzien had. Je kan er mee leven als muziekfan.