geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Ontwikkelaars niet blij met getoonde advertenties in App Store (Upd.)
Je kon hier op MacFreak al eerder lezen dat vanaf 25 oktober het aantal getoonde advertenties in de App Store zouden gaan toenemen. Waarbij de vraag al gesteld werd of dat extra kosten zou betekenen voor ontwikkelaars, want wat als je niet blij bent met wat er naast jouw app te zien is?

Inmiddels blijkt dat er inderdaad veel ontwikkelaars helemaal niet blij zijn met deze ontwikkeling. Daarbij hebben  we het niet over apps die getoond worden van concurrenten, maar apps voor gokken en dergelijke, denk bijvoorbeeld aan casino-apps. Op Twitter zijn er inmiddels zoveel reacties van ontwikkelaars hierover te zien, dat het bijna onvermijdelijk lijkt dat Apple hier op zal moeten gaan reageren. Hieronder een aantal van die tweets.

Update: Apple heeft voor het moment advertenties die met gokken en dergelijke te maken hebben in de App Store gepauzeerd, dat ging gepaard met een korte verklaring:

Citaat
We have paused ads related to gambling and a few other categories on App Store product pages.
Het wordt interessant om te zien wat er de komende tijd in Cupertino hierover besloten wordt. #AppStore
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: RW076
Apple is ook serieus een beetje gek geworden. Tim is een aandeelhouders beste vriend en daar worden alleen de aandeelhouders beter van. Apple (als merk), de consument (als klant) en de werknemers (als uithangbord) schieten er allemaal niets mee op.

Laat de man eerst maar eens leren hoe je niet als een persoon met een beperking overkomt tijdens een formule 1 finish, en als ik dan mag voorstellen eens met de klant te beginnen qua verbeterpad.
Doe mij maar een iPhone Mini aub.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.