geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/13-inchMacBookPro2020-icoon.jpg
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
De 13-inch MacBook Pro met M2 is al even te bestellen en binnenkort gaan de eerste uitgeleverd worden. Dat laatste weten we doordat de reviews loskomen, dat is altijd vlak voordat ze aankomen bij iedereen die er al heel erg snel bij was.

De meeste reviews hangen tussen negatief over het feit dat Apple het design van dit model nog steeds geen update heeft gegeven, en positief over de prestaties. Maar over één ding zijn ze het allemaal eens: de grootste concurrentie zal van Apple zelf komen. En dat is natuurljk van het andere model dat een M2 heeft gekregen, de wel compleet vernieuwde MacBook Air.


Rene Ritchie

Jelle Stuip voor Tweakers

Citaat
De M2 is dus niet zo'n indrukwekkende upgrade als toen Apple van Intel-chips naar de eigen M1-cpu overstapte. Voor wie de M1 genoeg vindt, blijft Apple voorlopig nog de MacBook Air met M1-processor verkopen, maar wat als je toch graag een MacBook met die snellere M2-chip wil? Is het dan de moeite waard om deze opgepoetste versie van het 2016-model aan te schaffen? Misschien wel, maar dat ligt eigenlijk niet aan deze MacBook Pro, maar aan de nieuwe MacBook Air.

Dan Ackerman voor CNet

Citaat
With the new M2 MacBook Air right around the corner, the 13-inch MacBook Pro is an even tougher sell. The M2 Air has the newer design (plus cool colors), a slightly larger liquid retina display, now just as bright as the Pro, and a much-needed full HD webcam. This leaves the 13-inch MacBook Pro as the only Mac left with a substandard 720-pixel resolution webcam.

Brenda Stolyar voor Wired

Citaat
If you just need a good, new laptop, wait for the upcoming MacBook Air. You get a slightly larger, more modern-looking screen, a better webcam, nicer speakers, and a fast-charging support, all in an overall lighter package (and fun colors!). This MacBook Pro remains an awkward middle child and doesn’t bring nearly enough to the table to be worth your while.

D. Hardawar voor Engadget

Citaat
Personally, though, I just want better for potential MacBook buyers. Why should they be stuck with the chunkiest screen bezels in Apple's laptop lineup? Why don't they deserve a high refresh rate screen? Shouldn't Apple devote more attention to one of its best-selling machines? The 13-inch MacBook Pro is fine, like I said. But it should have been so much more.


Monica Chin voor The Verge

Citaat
This would be the perfect device for someone like me — if it weren’t for the new MacBook Air. This new MacBook Air, also powered by the M2, is coming very soon. It will be, as far as I can tell from Apple’s website, the same price as the M2 MacBook Pro for the same specs in most cases (they level out at the $1,499 mark). But, unlike the MacBook Pro, the M2 MacBook Air did get a big redesign, and it includes all kinds of new features — including new colors, a larger display, a 1080p webcam, and, especially, MagSafe — that this device doesn’t have.



MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
23 juni 2022 - 20:00    reactie #1
geplaatst door: MacFrankie
Aparte keuze van Apple door een nieuwe MacBook Pro in een oud ontwerp te stoppen. Dat voelt als een flinke stap terug, welke niet gecompenseerd wordt door de M2.

Dikke schermranden, geen MagSafe connector, geen Full HD camera: wie heeft er bij Apple zitten slapen, hoe heeft dit model het gehaald?
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
23 juni 2022 - 20:30    reactie #2
geplaatst door: GeorgeM
De soep is niet zo heet als opgediend, want er zijn toch echt meerdere fans van dit model hier te vinden.

Volgens mij is boiing er eentje van, misschien reageert hij nog reageert in dit draadje (volgens mij is hij nog op vakantie).
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
24 juni 2022 - 12:55    reactie #3
geplaatst door: Tov#
Aparte keuze van Apple door een nieuwe MacBook Pro in een oud ontwerp te stoppen. Dat voelt als een flinke stap terug, welke niet gecompenseerd wordt door de M2.

Dikke schermranden, geen MagSafe connector, geen Full HD camera: wie heeft er bij Apple zitten slapen, hoe heeft dit model het gehaald?

Volgens mij is het enige onderscheidende dat de macbook Pro koeling heeft en dus langere tijd op volle performance kan draaien. Maar of dat voldoende onderscheidend is..... Als ik Pro was zou ik voor de 14 of 16 inch gaan, als ik geen Pro was voor de Macbook Air. Antwoord nee dus
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
24 juni 2022 - 15:10    reactie #4
geplaatst door: MacFrankie
Inderdaad, ik zou eerder voor een 14" MBP met M1 gaan dan de 13" MBP met M2. En nog waarschijnlijker ga ik voor een MacBook Air (daar hebben we er al een paar van).
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
24 juni 2022 - 23:49    reactie #6
geplaatst door: boni
Dikke schermranden, geen MagSafe connector, geen Full HD camera: wie heeft er bij Apple zitten slapen, hoe heeft dit model het gehaald?
Ze moeten nog een hoop chassis van dit model in stock hebben dat ze anders niet verkocht krijgen.
MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1 PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
25 juni 2022 - 00:09    reactie #7
geplaatst door: boni
&t=322s

Voilà, onderstaande vanaf 3:44 uit het transcript van de video sluit aan op wat ik schreef om 23:49u gisteren...
Citaat
...if you're buying for corporate and you're buying hundreds or thousands or tens of thousands of macbooks at a time, i think you can get way better discounts on this machine than you would for the upcoming m2 macbook air...
MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1 PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
26 juni 2022 - 00:15    reactie #8
geplaatst door: boni
Apple heeft ook nog bezuinigd op de SSD...  :biggrin:







MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1 PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
26 juni 2022 - 10:27    reactie #9
geplaatst door: MacFrankie
Als ik dit zo lees, is de "nieuwe" MBP 13" M2 bijna DOA...
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
26 juni 2022 - 14:50    reactie #10
geplaatst door: Mac OS X
wat ben blij dat ik de Apple MacBook Pro 16" (2021) M1 Pro (10 core CPU/16 core GPU) 16GB/1TB Space Gray heb met MagSafe connector  :thumbs-up: :biggrin:
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 en Macbook Pro 16ich 2021
old Apple computers never dies
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
26 juni 2022 - 15:55    reactie #11
geplaatst door: boni
Als ik dit zo lees, is de "nieuwe" MBP 13" M2 bijna DOA...
Inderdaad bijna DOA tenzij we kunnen achterhalen voor wie deze laptop eigenlijk is bestemd. Dat proberen ook Marques and Andrew uit te vissen in het eerste deel van deze video:
 

waaruit...
Citaat
... we can't quite nail down exactly who would buy this.
It is an incredibly slim sliver of of a target demographic that should actually buy the m2 macbook pro.
Marques noemde deze laptop op twitter de "Macbook Pro SE".  :biggrin:
MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1 PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
De reviews van de M2 13-inch MacBook Pro
30 juni 2022 - 02:35    reactie #12
geplaatst door: boni
Marques geraakt er niet uit...  :sigh:

MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1 PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.