geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/24-inch-iMac2021Frontaal-icoon.jpg
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
De eerste 24-inch M1 iMacs beginnen langzaamaan bij de klanten die echt direct hebben besteld binnen te komen, en dus zijn we ook bij het moment aangeland dat het embargo er af is, en de reviews dus gepubliceerd mogen worden. Zoals altijd hebben we er weer een aantal op een rij gezet.

Een aantal dingen die duidelijk naar voren komen: de meeste reviewers zijn erg enthousiast, de nieuwe iMac wordt zelfs “The ideal portable desktop” genoemd (door D. Hardawar in de review van Engadget). En Marques Brownlee noemt deze iMac “crazy thin” (beslist niet overdreven) een “polariserend design” (interessant), maar vooral “a great computer!” (en daar zijn we het mee eens).


Monica Chin voor The Verge

Citaat
Apple’s latest iMac comes with a completely new design and the M1 processor. It’s a step up over the old 21.5-inch model in every way except for how many ports are on the back. If you’re looking for an all-in-one for home use, the new 24-inch iMac is hard to beat.


D. Hardawar voor Engadget

Citaat
So really, if you're in the market for a desktop, but don't want to deal with the cable mess of a PC and monitor, the iMac practically stands alone. It's faster than ever, and it can fit into almost any nook in your home. It’s basically the family computer, re-invented.


Dan Ackerman voor CNet

Citaat
Playing with the new 24-inch iMac has only made me more eager to see a 27-inch version in the same design. The same goes for new color options for MacBooks or even the Mac Mini. Apple's two-year march towards CPU independence seems to be moving along at a rapid pace, hopefully the new designs will follow along.

Marques Brownlee

Dave2D

Rene Ritchie

iJustine

John Gruber voor Daring Fireball

Citaat
Computers need to look new.

The 24-inch iMacs look new.

Adjectives that spring to mind after using one for the last week: bright, elegant, cheerful, fun, lightweight. That last one — lightweight — is a weird one for the iMac. It’s a desktop, not a portable. I’ve actually not picked it up or moved it since setting up. So I don’t even remember if it actually feels lightweight, but it looks lightweight. It looks refreshing. These new iMacs are objects that interior designers will love to place in a room — whether that room is an office, a bedroom, a kitchen, or a living room.


 #iMac
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
19 mei 2021 - 08:50    reactie #1
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.6  2016
old Apple computers never dies
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
19 mei 2021 - 09:20    reactie #2
geplaatst door: orange
De nieuwe iMac heeft wel een hoog "Back to the Future" gehalte.
Is Apple de eerste computer-fabrikant die op haar goedkoopste desktop de ethernet-aansluiting durft weg te laten?

Die zet snap ik niet helemaal, temeer daar je dat er voor 26 euro extra dan weer bij kan/moet kopen.
'orange' = Karel-Willem
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
19 mei 2021 - 10:30    reactie #3
geplaatst door: Jurriaan
Als Apple een aansluiting weg kan laten doen ze dat.
SE2 iOS 14 | Air2 iPadOS 15 beta | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380 | Logitech Folio
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
19 mei 2021 - 10:53    reactie #4
geplaatst door: Loureiro
Is Apple de eerste computer-fabrikant die op haar goedkoopste desktop de ethernet-aansluiting durft weg te laten?
De goedkoopste desktop van Apple is de Mac mini, toch? De nieuwe iMac is een consumentenmodel die zo "clean" (zonder kabelspagetti) mogelijk op tafel of bureau moet komen te staan vandaar ook het beperkte aantal aansluitingen. De meeste consumenten zullen trouwens WiFi boven ethernet prefereren, nog een reden om die aansluiting weg te moffelen in de transfo.

De nieuwe iMac 24" lijkt mij een mooi en performant toestel te zijn, maar aangezien ik van plan ben om mijn Mac mini 2018 nog een paar jaar te blijven gebruiken, blijven mijn euro's tot nader order op mijn bankrekening staan. Met steeds nieuwe M-processors in aantocht de komende jaren, zullen er voortdurend interessante Apple nieuwigheden verschijnen, dus even afwachten maar!
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
19 mei 2021 - 12:37    reactie #5
geplaatst door: iSan
De meeste consumenten zullen trouwens WiFi boven ethernet prefereren, nog een reden om die aansluiting weg te moffelen in de transfo.
Is daar een onderzoek naar gedaan?
Hier prefereren we nog steeds robuuste LAN verbinding, zo ook bij Apple TV + iMac's.
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
19 mei 2021 - 12:53    reactie #6
geplaatst door: Timotheus
Hier prefereren we nog steeds robuuste LAN verbinding, zo ook bij Apple TV + iMac's.
+1
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
19 mei 2021 - 12:57    reactie #7
geplaatst door: Lt. Acid
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
19 mei 2021 - 13:04    reactie #8
geplaatst door: orange
De goedkoopste desktop van Apple is de Mac mini, toch? ... ...De meeste consumenten zullen trouwens WiFi boven ethernet prefereren, nog een reden om die aansluiting weg te moffelen in de transfo...
Ja, uiteraard. Mijn zin was een beetje ongelukkig.

Maar ik trek echt geen 1000/1000 door mijn WiFi verbinding. Jij wel?
Dat ethernet-kabeltje is dus best nog wel nodig hier en daar.

In de powerbrick is een mooie oplossing. Maar die hadden ze ook best standaard met de instapper mee kunnen geven.
'orange' = Karel-Willem
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
19 mei 2021 - 18:28    reactie #9
geplaatst door: Mac Hammer Fan
Ik hoopte dit jaar een iMac 30 inch aan te schaffen, maar als ze zo dun en niet geheugen upgradeable zijn en zo weinig aansluitingen hebben als dit 24 inch model zal ik wellicht voor iets anders kijken. Ik vond ook de oudere iMacs eleganter. En van dat stoffen snoer bij de nieuwe iMac vraag ik mij af hoe dat er over enkele jaren zal uitzien. Enfin, we zien wel.
Bewerkt: 19 mei 2021 - 18:44 door Mac Hammer Fan
2x Mac Pro 2009 Hex 3.33 + OWC SSD + Radeon 580 / Geforce 980; MacBook Pro 2015 QC 2.2; MacBook 2007 DC 2.2; G5 2005 Dual Core 2.3: iPhone SE, iPad 2018
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
19 mei 2021 - 19:34    reactie #10
geplaatst door: theoimac
Leuke reviews !
Die van Bright geeft mooi ook nog een stukje geschiedenis weer van de eerste iMac en hoe Apple erbij stond in 1997 en 1998.
De review van iJustine is hilarisch en in het begin een beetje Alpha Kappa Delta  :wink:, maar de dame weet wel waar ze het over heeft.
Er is van haar ook een aparte video met unboxing alle kleurenversies van de iMac; dat geeft een heel goed beeld hoe de kleuren uitpakken en het verschil in voor- en achterzijde.

Kortom een prachtige machine met wat weinig aansluitingen en erg mooie kleurtjes; ik twijfel nog welke het gaat worden...  :sigh:
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
24 mei 2021 - 15:11    reactie #11
geplaatst door: puk1980
Voor wie benieuwd is naar de grijze versie. De meneer zelf heeft, naast een grijs bureau, ook een mooie grijze trui aan.  :smile:

The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
3 juni 2021 - 22:46    reactie #12
geplaatst door: puk1980
https://tweakers.net/reviews/9076/apple-imac-24-inch-2021-maakt-de-m1-van-elke-mac-een-feestje.html

Citaat
Samengevat

De Apple iMac 24" 2021 is precies wat je zou verwachten van een all-in-one met de Apple M1-processor. Het vernieuwde ontwerp van de behuizing is indrukwekkend, net als de prestaties die de M1-chip neerzet.

Ook veel van de nadelen schrijven we echter niet voor het eerst op. De nieuwe iMac is duur en de upgrades zijn dat ook. Als je weet wat je koopt, is dit dankzij het herontwerp en de overstap naar de M1-chip een uitstekend moment om in te stappen, maar vooral door de forse prijzen is het wat ons betreft geen awardmateriaal.

The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
9 juni 2021 - 15:01    reactie #13
geplaatst door: anraadts
Vandaag bij een Apple dealer binnengelopen en eindelijk de nieuwe iMacs live kunnen bekijken.

En zoals zo vaak bij Apple: in het echt véél mooier dan je door de foto's zou denken.
Ben zelf geen iMac gebruiker, maar voelde toch de verleiding.  ;)
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
9 juni 2021 - 15:53    reactie #14
geplaatst door: iSan
En zoals zo vaak bij Apple: in het echt véél mooier dan je door de foto's zou denken.
Ben zelf geen iMac gebruiker, maar voelde toch de verleiding.  ;)
Maarreh... anraadts, wat let je eigenlijk?
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
9 juni 2021 - 16:11    reactie #15
geplaatst door: anraadts
@iSan: zoals ik al schreef, ik ben geen iMac gebruiker, want werk altijd met een MacBook Pro (soms met een extern scherm).

En om nou onderweg met een iMac op mijn schoot te gaan werken...  :happy:
De reviews van de nieuwe 24-inch M1 iMac
9 juni 2021 - 18:57    reactie #16
geplaatst door: iSan
@iSan: zoals ik al schreef, ik ben geen iMac gebruiker, want werk altijd met een MacBook Pro (soms met een extern scherm).

En om nou onderweg met een iMac op mijn schoot te gaan werken...  :happy:

Ach, ik zag dat 'i' over hoofd. (van iMac) Ik snap hem nu  :happy: