Apple Pay deze maand ook in België? (Upd.)
geplaatst: 1 november 2018 - 08:50
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Apple Pay deze maand ook in België? (Upd.)
Terwijl Apple Pay in steeds meer landen om ons heen als optie beschikbaar kwam of aangekondigd werd bleef het in de Lage Landen oorverdovend stil. Tot nu toe, want volgens De Tijd zal Apple’s betaaldienst deze maand nog in België actief gaan worden.

In eerste instantie zou deze optie maar bij één bank beschikbaar zijn, en dat is BNP Paribas Fortis, meer volgens De Tijd zouden in de maanden daarna andere banken volgen. De Tijd vernam dit uit meerdere bronnen, maar BNP Paribas Fortis wou geen commentaar kwijt en lokale Apple-woordvoerders waren niet bereikbaar voor een reactie.In eerste instantie zou Apple Pay bij BNP Paribas Fortis in België alleen beschikbaar zijn voor betalingen aan winkels en dergelijke, de optie voor betalingen aan vrienden en bekenden via de Berichten-app zou bij de lancering er nog niet zijn.


Update: Inmiddels heeft Apple de lancering van Apple Pay in Duitsland aangekondigd, terwijl op dezelfde URL voor België nog steeds alleen maar de melding te zien is "De pagina die je zoekt, is helaas niet gevonden"

Het lijkt dan ook erg onwaarschijnlijk dat Apple Pay deze maand al in België gelanceerd zal worden, iets wat al niet zo heel erg waarschijnlijk overkam omdat er maar sprake was van één bank. Bij de lancering van Apple Pay zijn er normaal gesproken al contracten met meerdere banken.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Apple Pay deze maand ook in België? (Upd.)
reactie #1 geplaatst: 6 november 2018 - 10:33
Er is een update aan dit nieuwsbericht toegevoegd.
geplaatst door: de Redactie