geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMy-icoon.jpg
Derden kunnen nu devices testen en aan ‘Zoek mijn’ toevoegen
Dat Apple plannen heeft met Zoek mijn is geen geheim, er werd in de afgelopen periode niet voor niets steeds meer onder die ene noemer gebracht. En waarschijnlijk betekent het uitbreiden van ‘Zoek mijn’ voor trackers van andere aanbieders ook dat Apple’s eigen AirTags binnenkort het levenslicht zullen zien.

Apple heeft hiervoor nu een nieuwe app gelanceerd voor partijen die hieraan mee willen doen, dat onder het Made for iPhone (MFi) programma valt. Daarvoor bestaat inmiddels een aparte app, die Find My‌ Certification Assistant heet. Met deze app is het mogelijk om te testen of een device goed gevonden wordt, hoe de verbinding is en andere belangrijke dingen hierbij. De bedoeling is natuurlijk dat devices hiermee zo goed mogelijk zullen werken in het Zoek mijn-netwerk.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FindMy‌CertificationAssistant-1.jpg
Derden kunnen nu devices testen en aan ‘Zoek mijn’ toevoegen


De belangrijkste dingen die met deze assistent getest kunnen worden zijn de verbinding van met name Bluetooth, het volume van het geluid dat het device kan laten horen, de NFC mogelijkheden en de firmware. Maar dat zijn alleen de belangrijkste dingen, er zijn nog meer opties in deze app te vinden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FindMy‌CertificationAssistant-2.jpg
Derden kunnen nu devices testen en aan ‘Zoek mijn’ toevoegen


In de beta-versies van iOS 14.5 zit een nieuwe optie om devices toe te voegen, in de Find My‌ Certification Assistant kan de maker van zulke devices van alles daaraan toevoegen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FindMy‌CertificationAssistant-3.jpg
Derden kunnen nu devices testen en aan ‘Zoek mijn’ toevoegen
 #ZoekMijn #iOS #iPadOS
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: Jurriaan
Wachten tot een slimmerik dit inbouwt in een mens/ chip uit brengt die je kunt laten implanteren..
MB Air ‘12| SE1+2 iOS 15 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |
geplaatst door: A Henket
Zou dat een duurzame dienst van Apple zijn of zou je net als in de Store als derde op ieder moment uit de schappen gehaald kunnen worden? Op zich fijn als je niet overal en nergens je gegevens in een cloud hebt staan. Het vertrouwen dat je hier in Apple moet hebben neemt daarbij wel telkens toe.
geplaatst door: boiing
Het vertrouwen dat je hier in Apple moet hebben neemt daarbij wel telkens toe.
Je bepaalt helemaal zelf of je dit wel of niet wil gebruiken. Net als alle andere iCloud diensten. Buiten dat kun je ze wel vertrouwen denk ik, er zijn grotere boeven in tech-land..